Скептичен съм дали нахвърляните идеи по време на дискусията ще

...
Скептичен съм дали нахвърляните идеи по време на дискусията ще
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Трябва да се осмисли кръгът на тези, които имат право да прилагат СРС

" Скептичен съм дали нахвърляните хрумвания по време на полемиката ще бъдат осъществени ".

Това мнение изрече пред БНР Цветлин Йовчев, някогашен ръководител на ДАНС, вицепремиер и министър на вътрешните работи в кабинета " Орешарски ", шеф на кабинета на президента Росен Плевнелиев. Той разяснява извършените договаряния по тематика " Вътрешна сигурност " за сформиране на съдружно ръководство.

" Добра концепция е Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " да бъде извадена от Министерство на вътрешните работи. Трябва да се намерения тя да се сплоти с телефон 112, със Спешна помощ, Планинската избавителна работа, с Морската избавителна работа и с Гражданска отбрана. Тогава може да се получи синергия. Министерство на вътрешните работи има още несвойствени функционалности, от които би трябвало да се освободи - документите за идентичност, регистрацията на колите ", уточни още той.

Йовчев беше безапелационен, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да се концентрира върху главните си функционалности - противопоставяне на престъпността, на публичния ред и на държавните граници. По думите му добра концепция е да се промени Законът за използване на СРС, който е остарял:

" Трябва да се осмисли кръгът на тези, които имат да ползват СРС. Споделям концепцията, че прокуратурата и КПКОНПИ нямат място в този кръг, тъй като става разбъркване на функционалности ".

Според него излъчването на договарянията за сформиране на ръководеща коалиция натоварва полемиката, тъй като участниците се стараят " да блеснат или да не сбъркат ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР