Скелети на тюлени, останки от октоподи и морски таралежи са

...
Скелети на тюлени, останки от октоподи и морски таралежи са
Коментари Харесай

”Екологична катастрофа” в Камчатка: Скелети на тюлени, останки от октоподи и таралежи

Скелети на тюлени, остатъци от октоподи и морски таралежи са струпани към този момент от много дни по крайбрежията на полуостров Камчатка в Далечния изток на Русия и ”Грийнпийс ” бие паника за ”екологична злополука ”, оповестяват съветски уеб сайтове. Става дума най-много за известния най-вече измежду сърфистите плаж Халатир и залива Авача на тихоокеанския бряг.
Анализи демонстрират във водата там " четворно повече петролни артикули и 2,5 пъти повече фенол " от нормата, показва природозащитната организация и прецизира, че аргументите за замърсяването са незнайни към този момент.

Антон Морозов, шеф на огромна локална школа по сърф, е разгласил в Инстаграм доста фотоси като илюстрация за вредите, нанесени на околната среда.

Интернет звездата Юрий Дуд, прочул се с шокиращи документални излъчвания, прибавя, че от три седмици към този момент всички усещат " странни неприятни признаци след сърфиране ". Той загатва за болки в очите и гърлото, приказва за " отравяне " с вода с необикновен аромат и усет.

Мащабът на бедствието можеше да бъде стеснен, в случай че виновниците бяха по-смели, в случай че си бяха признали грешката и почнали избавителни интервенции, декларира той.

" Грийнпийс " показва, че е настояла пред управляващите за неотложно следствие на случая, оценка на вредите и незабавно премахване на последствията.

Местните управляващи не са декларирали за никакви промишлени повреди или необикновени събития в района неотдавна. През уикенда губернаторът на Камчатка Владимир Солодов заплаши с уволняване чиновници, които понечат да разкрасят и омаловажат обстановката.

Вече са изпратени проби за разбор в Москва, с цел да откри действителните обстоятелства.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР