СКБ Г. Бенковски“ – гр. Тетевен привлече в редиците си

...
СКБ Г. Бенковски“ – гр. Тетевен привлече в редиците си
Коментари Харесай

СКБ „Г. Бенковски“ – гр. Тетевен привлече двама национали на Сърбия по борба

СКБ „ Г. Бенковски “ – гр. Тетевен притегли в редиците си две изключителни попълнения. Това са Милош и Маша Перович – първенци и национални състезатели на Сърбия. Те бяха показани публично пред кмета на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева от Румен Трифонов - помощник по спортната активност в СКБ „ Г. Бенковски “. На срещата участваха още зам.-кметът Красимир Красимиров, бащата на състезателите и ръководител на Федерацията по битка в Белград - Далибор Перович, както и Юлиян Маринов – треньор на Маша сега.
Новите състезатели на клуба по битка разясниха, че доста им харесва тетевенската природа, както и обстоятелството, че посещават града от близо 5 години. За късия си престой в клуба Маша стана вицешампионка на България на провелото се в Горна Оряховица - Държавно персонално състезание по битка за кадети в кат. 65 кг., свободен жанр. Милош също завоюва сребро от Държавния шампионат за кадети в кат. 71 кг. в Бургас, при класиците.

Радвам се, че такива сполучливи спортисти са тук и ще оказват помощ на тима. Надявам се, че ще обменяте опит взаимно с нашите състезатели и ще допринесете за популяризирането на клуба и града ни, сподели кметът на Тетевен - доктор Мадлена Бояджиева. Тя акцентира, че Общината оказва помощ с каквото може, изключително на тимове, в които упражняват деца. В тази връзка кметът разяснява, че в новия Проектобюджет, сумата за подкрепяне на спортните клубове е увеличена от 30 на 40 хиляди лева
Г-н Трифонов благодари на доктор Бояджиева за помощта, която се оказва на клуба, както и за това, че постоянно е отсреща. Той сподели още, че се е зародила концепция за привличане на по-сериозен треньор, с цел да се надгради постигнатото, само че времето ще покаже дали ще се стигне до тази стъпка. Преди пандемията в клуба са упражнявали близо 40 деца, добави още Трифонов.
По време на срещата бе коментирана и опцията за възможна аудиенция на делегация от Община Тетевен в Сърбия, както и организацията по провеждането на шампионат по битка в град Тетевен, само че заради пандемичната конюнктура към момента не може да се дефинира неговата дата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР