Скъсан ангренажен ремък заплашва собственика на автомобила от много скъпи

...
Скъсан ангренажен ремък заплашва собственика на автомобила от много скъпи
Коментари Харесай

Защо смяната на ангренажен ремък не е работа за лаици

Скъсан ангренажен ремък заплашва притежателя на автомобила от доста скъпи поправки, защото в този случай клапаните се срещат с буталата. Подобна тягост може да сполети всеки водач -както притежателят, който доверява колата си на непроверени гаражни майстори, по този начин и този, който самичък ремонтира колата си, само че не е напълно наясно с тънкостите при промяната на ангренажен ремък. В последна сметка никой не е застрахован от неприятности.

След приключване на гаранцията за колата, доста водачи стартират да я обслужват сами, защото по този метод ремонтите са доста по-евтини. Или се обръщат към непрофесионалисти, купувайки аварийни елементи на ниски цени. В последния случай постоянно се случва така наречен " майстори " да имат малко опит, или пък да са такива, които съзнателно бъркат, с цел да " осъдят " мотора на безценен ремонт след това.

Смяната на ангренажен ремък не наподобява непостижима задача, само че в действителност не е и за лаици. Такава комплицирана и сериозна единица като ремъчното предаване на газоразпределителния механизъм елементарно може да накара механика да допусне неточност. Например като пренатягане ремъка. В резултат на това консумативът ще работи с увеличено натоварване и може да се скъса единствено след 20 000 - 30 000 км. Не рядко се стига и така наречен погрешно зацепване, което също не се отразява добре на мотора.

Друг проблем се крие в неналичието на верния инструмент. Факт е, че при промяна на ангренажния ремък, ролките също се сменят. Те се стягат благодарение на специфичен динамометричен ключ. Той разрешава да се пресметна вярно силата, нужна за закрепване на ролковите опори. Ако работите без подобен инструмент, съществува риск от прекомерно стягане или незатягане на гайките. В последните случаи това ще докара до разхлабване на зъбните колела. По този метод ремъкът увисва и може да изскочи от ролките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР