Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Ейдриън Броуди, Стив Карел, Рупърт Френд,

...
Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Ейдриън Броуди, Стив Карел, Рупърт Френд,
Коментари Харесай

Asteroid City събра звездите на киното в Кан и получи овации

Скарлет Йохансон, Том Ханкс, Ейдриън Броуди, Стив Карел, Рупърт Френд, Мая Хоук - някои от най-хубавите артисти на американското кино се събраха на аления килим в Кан поради премиерата на " Asteroid City " на Уес Андерсън.

Петзвездният кастинг в новия филм на Андерсън " окупира " Фестивалния замък в града - едно от най-очакваните заглавия в формалната селекция на Кан.

Това е третият опит на режисьора да завоюва " Златна палма " в последните 10 години след “Moonrise Kingdom " и снимания в Ангулем " The French Dispatch ”.



В екипа на Андерсън влизат още имена като Брайън Кранстън, Джеф Голдблум, Джейсън Шоурцман и други - несъмнено, всички погледи в нощта на премиерата бяха ориентирани към Скарлет Йохансон, която за първи път взе участие във филм, номиниран за най-голямата премия на фестивала.

Това е и първата ѝ роля в игрален филм на Андерсън, в случай че не броим озвучаването на един от героите в неговата паметна stop motion анимация " Isle of Dogs ".



Режисьорът споделя пред Variety, че е написал ролята в " Asteroid City " особено за нея. Героинята ѝ е известна актриса с проблематично минало от 50-те години, която попада по странни пътища в малко пустинно градче - центъра на историята, която споделя кино лентата.

Сред първите фенове на " Asteroid City " бяха още майката на Илон Мъск - Мей Мъск; моделът Тина Кунаки (за която има от ден на ден клюки, че е поставила завършек на връзките си със брачна половинка си Венсан Касел), режисьорът Джим Джармуш, актрисата Джулия Гарнър и други



Уес Андерсън е измежду " абонираните " режисьори за най-престижните оценки в киното през последните години, а " Asteroid City " не разочарова публиката.

Шестминутни аплодисменти на крайници е реакцията, с която феновете на премиерата в Кан са оценили кино лентата.

" Asteroic City " споделя историята на група от разнородни облици, попаднали в място, известно с кратера от паднал метеорит и превърнато в терен за годишен детски лагер за фенове на галактическите науки. Събитието обаче е прекратено след появяването на непредвиден клиент, поради който цялото градче е сложено под карантина.

Сюжетите от Студената война и параноята към тайните нуклеарни тествания са единствено част от пластовете в сюжета на кино лентата, който вкарва история в историята.

Джейсън Шоурцман играе в ролята на вдовец - фотограф по специалност - който се пробва да оцелее със своите четири деца, до момента в който се бори с постоянно недоволния татко на починалата си брачна половинка (в ролята: Том Ханкс).



В същото време Скарлет Йохансон води щерка си на научното съревнование в градчето и се сблъсква с мненията на останалите родители, които незабавно я разпознават поради кариерата ѝ в киното.

Семействата се оказват " пленници " в пустинята, където търсят смисъла, построяват обществени връзки между тях и си описват истории, до момента в който чакат да бъдат пуснати от карантина.



Страхът от насилствената изолираност е нещо, което към този момент всеки от нас може да си показа поради претърпяното по време на пандемията. Заплахата от атомната бомба тормози освен поколението от 50-те години, само че и актуалните хора поради войната в Украйна.

Премиерата на " Asteroid City " по кината е планувана за 16 юни в Съединени американски щати, а седмица по-късно ще излезе и в останалите страни, а към този момент нямаме самообладание да го забележим.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР