Скърбим за загубата на основателя и президент на Четири лапи

...
Скърбим за загубата на основателя и президент на Четири лапи
Коментари Харесай

Почина основателят на Четири лапи Хелмут Дунглер

Скърбим за загубата на създателя и президент на " Четири лапи " Хели Дунглер, който умря ненадейно през вчерашния ден. Смъртта му е тежък и непредвиден удар за нас и ни изпълва с огромна болежка и горест. Нашите мисли и най-дълбока поддръжка са отправени към фамилията му в тези сложни за всички ни часове. Това оповестиха от интернационалната организация за отбрана на животните " Четири лапи ".

Хели Дунглер е роден през 1963 година в Австрия, в град Вайдхофен. През 1984 година стартира кариерата си в Грийнпийс, Австрия. В същото време той развива своето предпочитание да заеме дейна позиция в поддръжка на животните и тяхната отбрана. През 1988 година той основава организацията за отбрана на животните " Четири лапи " във Виена, като в началото се концентрира върху тематики като развъждане на животни за рандеман на скъпи кожи, индустриалното отглеждане на животни и нерадостната орис на животните в цирка. В продължение на десетилетия, посредством договаряния с основни фигури и институции по света, той се бори за по-високи стандарти на развъждане, за хуманно отношение към животните в селското стопанство, за законодателни промени за изискванията на развъждане на кафявите мечки и за отбрана на огромните котки и бездомните животни.

Благодарение на неговия неотклонен труд, " Четири лапи " през днешния ден е една от най-големите международни организации за отбрана на животните, показана в 15 страни, която избавя животни в потребност и ги пази от бъдещи премеждия. Чрез своята отдаденост и неуморни старания, екипите на " Четири лапи " съумяват да спасят живота на хиляди животни по целия свят.

Със гибелта на Хели Дунглер светът загуби извънреден човек и визионер, напълно предан на любовта си към животните. Ще почетем духа и отдадеността му, като продължим делото, което той толкоз обичаше. Поклон пред светлата му памет!, пишат от фондацията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР