Скъпият ток изправя пред фалит и ВиК дружествата. За това

...
Скъпият ток изправя пред фалит и ВиК дружествата. За това
Коментари Харесай

Скъпият ток изправи пред фалит и ВиК операторите

Скъпият ток изправя пред банкрут и ВиК сдруженията. За това предизвести депутатите управлението на " Българския ВиК Холдинг ".

Критично високите разноски за електрическа енергия на ВиК операторите за юли и август изчерпват внезапно финансовите им запаси, споделя Ася Стоянова, ръководител на Управителния съвет на водния холдинг пред краткотрайната парламентарна комисия по проверката на ръководството на ГЕРБ в Народното събрание, ръководена от Мая Манолова.

Сметките за електрическа енергия на ВиК операторите са се повишили сред два и три пъти за юли. Очакват се рекордно високи фактури и за август, предизвести управлението на ВиК Холдинга.

ВиК операторите купуват електрическа енергия на свободния пазар, а цената на водата за крайните клиенти е контролирана. През последните месеци цената на тока нарастна внезапно, което принуди предприятия да спрат работа. Държавните железници също се оплакаха от високите цени.

На съвещанието на Комисията по проверката на ръководството на Бойко Борисов бяха изслушани управленията на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ), на работодателските организации и синдикатите, БЕХ, ЕСО, НЕК, АЕЦ " Козлодуй ", Топлоелектрическа централа " Марица-Изток 2 " и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР