Скъпите американски танкове M1 Ейбрамс“, доставени на Украйна, все по-често

...
Скъпите американски танкове M1 Ейбрамс“, доставени на Украйна, все по-често
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс Евтини руски дронове за $500 унищожават американски „Ейбрамс“ за $10 милиона

Скъпите американски танкове „ M1 Ейбрамс “, доставени на Украйна, все по-често стават жертва на евтините съветски дронове. Дори „ един от най-мощните знаци на американската военна мощ “ не е невредим при сходни офанзиви, коментира „ Ню Йорк Таймс “.

Най-малко пет танкове от 31-те, предоставени от Вашингтон на Киев, към този момент са унищожени от Русия. Други три са „ приблизително развалени “.

В множеството случаи танковете са унищожени от дронове камикадзе FPV, известни още като баражиращи муниции. Това са вид безпилотни летателни апарати с бойни глави, които са в положение да останат във въздуха в зоната на задачата дълго време в режим на подготвеност и да я нападат след приемане на команда от оператора или осъществяване на бойни задания, планувани от главния логаритъм.

Поне в един случай обаче танк „ Ейбрамс “ е бил надвит в двубой от съветски главен военен танк Т-72Б3. Руската войска постоянно разгласила клипове, снимани най-вече от дронове, показващи унищожаването на западно съоръжение.

Според „ Ню Йорк Таймс “ танковете се оказаха „ по-лесни за изваждане от строя от експлодиращи дронове, в сравнение с в началото допускаха някои публични лица и специалисти “. Медията цитира австрийския боен специалист полковник Маркус Рейснер, който разказва обстановката като „ невероятна “. Американският вестник дефинира съветските безпилотни летателни апарати като „ доста точни, евтини убийци на танкове “.

Точността на дроновете надвишава 90%, споделя „ Ню Йорк Таймс “, добавяйки, че те също са способни да удрят тежката ризница в най-слабите й места. Дроновете „ костват единствено 500 $ “, написа вестникът, и са в положение да „ извадят от строя танк „ Ейбрамс “ на стойност 10 милиона $ “.

Произведените в Съединени американски щати танкове „ Ейбрамс “ се появиха на фронтовата линия в края на февруари на фона на украинските старания да спрат настъпващите съветски войски след завладяването на град Авдеевка в Донбас. Партида от 31 танка „ M1 Ейбрамс “ беше обещана на Киев при започване на предходната година преди неуспеха на украинското контранастъпление. Доставката беше осъществена напълно едвам към средата на октомври и не даде стремежи резултат за украинските войски.

 

 

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР