Скъпи приятели, през следващите три седмици ще съм в Съединените

...
Скъпи приятели, през следващите три седмици ще съм в Съединените
Коментари Харесай

Държавният департамент покани шефа на СОС на 3-седмично обучение за добри управленски практики

" Скъпи другари, през идващите три седмици ще съм в Съединените американски щати. Гостуването ми тук е по покана на Държавния департамент за присъединяване в стратегия за образование за положителни практики в ръководството, като са номинирани водачи от разнообразни области на публичния живот от целия свят.
В началото, преди първите публични задължения, съумях да се срещна с представители на българската общественост във Вашингтон ”, описа във Facebook отпътувалият в събота зад океана ръководител на градския парламент на София – Столичния общински съвет Георги Георгиев, ГЕРБ.

" Присъствах на Божествена Света Литургия с наши сънародници, на която извънредно усещане ми направи отец Щерион Запрянов, който наред със служението в Българска Православна черква Св. Иван Рилски, е експерт в една от водещите медицински лаборатории в огромна болница във Вашингтон.

След това се срещнах с учители в Академия " Христо Ботев " - българското учебно заведение, в което над 70 българчета учат езика и традициите на своите родители.

Сърцето ми се изпълни, като ги гледах да четат и пишат на български. Запознах се с дългогодишния български преподавател Маруся Филипова, която пътува над два часа и половина всяка неделя, с цел да просвещава учениците си да знаят своя жанр и език и да помнят корените си.

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР