Скъпи приятели, мнозина от вас ме потърсиха днес /б.р. вчера/

...
Скъпи приятели, мнозина от вас ме потърсиха днес /б.р. вчера/
Коментари Харесай

Освободеният Тодор Чобанов: Когато не постигнеш очакваното, понасяш отговорност

" Скъпи другари, мнозина от вас ме потърсиха през днешния ден /б.р. вчера/ сутринта с молба да кажа по какъв начин съм, какво върша. Чувствам, че е значимо да споделя, че всичко е наред с мен и че като човек с към 20 години стаж в разнообразни администрации от 1999 година насам добре знам, че публичната работа върви ръка за ръка с това да бъдеш виновен и в случай че не успееш да постигнеш упования резултат - да носиш честно своята отговорност ".

Това написа в профила си във Facebook освободеният през вчерашния ден от поста зам.-кмет на Столична община Тодор Чобанов.

Ето и останалата част от ревюто му:

" През годините в Столична община съумях да осъществявам или да подкрепя не една и две начинания - създадохме и развихме Музея за история на София, филиалa му " Триъгълна кула ", реставрирахме и допроучихме Западната врата след десетилетия забвение и укрепихме ул. " Вашингтон " край нея, укрепихме светинята " Св.Георги ", успяхме да създадем първия и уникален под земята музей на храма-кръстител на града " Св.София " и по-късно - подземния музей на " Ларгото " (който е превъзходен съгласно водещи наши и непознати престижи по тематиката и не вярвайте на изказвания, че нещо не му е наред). Осъществихме неповторимата интервенция по реставрацията на " Лъвов мост " и експонирането на следите от римската ера там, реставрацията на паметника " Цар Освободител ", този на Апостола - Васил Левски и доста други из нашите исторически места, както и поставихме забележителни нови монументи като този на Алеко Константинов с неговата деликатна и въздействаща външност. Децентрализирахме изцяло столичната просвета и общинските ни сформира през днешния ден са отдадени на креативната си задача без административни спънки.

Знаете също по този начин, че постоянно и изрично съм се възпротивявал на всевъзможни опити за разрушение на софийски старини и успяхме с общи старания да спрем много такива планове, макар мощно лимитираните права на локалната власт по тематиката, а други борби не престават. Убеден съм, че ще успее и реставрацията на знаковите бани в Овча купел и Горна баня, които спасихме единствено преди няколко години от мераци за неразбираема приватизация и за които изградихме единствената допустима визия и проект - превръщането им в места за балнеология, рекреация и СПА.

Всички тези и доста други планове и хрумвания станаха вероятни с помощта на екипната ми работа с нашия Кмет - Йорданка Фандъкова и целия ни екип, които ми дадоха нужната поддръжка за реализирането им, за което имат моето голямо почитание и признателност. Ще продължа да работя за нашия град като предан експерт, за който опазването на паметта и старините не е просто официално занятие, а житейска задача ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР