Скъпи на триците, евтини на брашното Бъдещето на картинг пистата на

...
Скъпи на триците, евтини на брашното
Бъдещето на картинг пистата на
Коментари Харесай

Дебатите в Общинския съвет - дрън, дрън ярина

Скъпи на триците, евтини на брашното

Бъдещето на картинг пистата на Лаута и спортно-развлекателния комплекс край нея е под въпрос поради ползите на футболния клуб " Локомотив ". Това стана ясно по време на сесията на Общинския съвет през вчерашния ден. Не можело теренът да се отдаде на концесионера за още 80 месеца, тъй като това щяло да попречи на организацията на бъдещите мачове на черно-белите в европейските шампионати, в случай че след реконструкцията с държавни пари стадион „ Локомотив” получи четвърта категория от УЕФА. За такива уреди се предвиждало огромен паркинг.

Дрън, дрън ярина.

Първо, от УЕФА в никакъв случай не съблюдават личните си условия. Иначе на олимпийските игрища в Рим и Киев с лекоатлетическите писти нямаше да се играят огромни мачове. И второ ​- теренът, в който е построена картинг пистата, няма нищо общо с оня, в който е стадионът. Това излиза наяве от няколко мнения на разнообразни институции, които обаче очевидно в Общината и локалния парламент не са чели деликатно.

Ако Локото ще жъне триумфи в Европа, ще откри по какъв начин да го направи и без огромен паркинг. Между другото, тази полемика, отворена от футболния човек Атанас Узунов, слага и други въпроси. Как администрацията счита да уреди сходен огромен паркинг за стадион „ Христо Ботев”, в случай че канарчетата също тръгнат да газят в интернационалните шампионати? И за какво все Общината би трябвало да мисли за ползите на професионалните футболни клубове, а не го вършат техните притежатели?

Да се върнем на въпроса за публичния интерес. Докато го пазят, нашите избраници в локалния парламент са скъпи на триците и евтини на брашното. С лека ръка те пратиха във фризера заявката на правилен сътрудник, който съблюдава всичките си отговорности към града (финансови и социални) и е направил една несъмнено добра инвестиция. Мотивът е неплатежоспособен и пази само интереса на ПФК „ Локомотив”, който обаче от години не е внесъл и лев в локалната хазна. Клубът на Христо Крушарски употребява стадиона в Лаута по неведоми пътища и без никакъв контракт, само че за лобистите и политическите брокери в Общинския съвет това очевидно не е проблем. В същото време да се извърши изцяло законното искане на концесионера на картинг пистата е проблем. И той евентуално се състои в това, че вложителите не знаят какъв е редът, открит с години в пловдивския Общински съвет. Ако бяха почерпили тарторите на главните групи в локалния парламент (все отново и те хранят деца и имат разнообразни потребности), удължаването на концесията щеше да мине без никой да обели и дума.

И нещо напълно прагматично, отново по отношение на публичния интерес. От контракта за концесия излиза наяве, че при едностранното му преустановяване (каквото може да се окаже решението за отвод да се удължи концесията) Общината дължи съществени неустойки. За информация ​- съветниците да прочетат параграф V, член 6, т. 6 от въпросния контракт, в които са уредени взаимоотношенията на страните при сходен процес. Ако страните не се схванат и концесионерите завоюват разногласието в съда, парите за направените вложения ще заплати Общината от нашите налози. Както, апропо, стана през вчерашния ден по едни други контракти, част от злощастния Транспортен план, за които доста от присъствалите на сесията през вчерашния ден съветници са вдигали ръце и преди 5 години.

Най-лошото в тази ситуация е, че съгласно Закона за локалното самоуправление избраниците ни в локалния парламент не носят никаква отговорност за белите, които постоянно забъркват. А сметката за тяхното безхаберие плащаме всички ние, жителите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР