Скъпи момичета, вярваме, че лягате и ставате със социалните мрежи

...
Скъпи момичета, вярваме, че лягате и ставате със социалните мрежи
Коментари Харесай

Борба с несъвършенствата на кожата с правилните съставки

Скъпи девойки, имаме вяра, че лягате и ставате със обществените мрежи и сте напълно наясно, че към този момент да си съвършен не е съвременно . Докато преди години най-нашумялата и стереотипна хубост беше порцелановата кожа, съвършеното тяло и неналичието на всевъзможни извивки към ханша и талията, в този момент от ден на ден инфлуенсъри започнаха да демонстрират по някоя и друга несъвършена част от себе си. Но това не докара до загуба на почитателите им, в противен случай! В наши дни все по-модерно е да си натурален и е изцяло окей да не си идеален. И е най-важно да се обичаме и одобряваме такива, каквито сме – от краищата на косата до палчетата на краката. Затова и не бийте паника, когато забележите, че са ви се появили неприятни пъпки и не се втурвайте незабавно да четете за многочислените бабини предписания или чудотворни артикули, които да ги отстранен като с магическа пръчка – от време на време колкото по-обемен е потокът от информация, толкоз по-често се губим в превода. Съветът ни към вас е – запазете успокоение и...продължавайте да четете .

 Istock

Най-често срещаните проблеми с кожата и аргументите за тях

Тук няма доста разновидности, несъмнено, това са пъпките и черните точки, които всички си мислехме, че ще изчезнат вечно откакто минем пубертета. Е да, само че се оказа, че след пубертета си взимаме единствено сбогом с тях, само че не и довиждане. Знаем, че могат да бъдат досадни, само че няма причина за суматоха. Основна причина за появяването на пъпки са запушените пори, непотребният себум и замърсяванията . Тези фактори образуват среда за развиване на микроби и бактерии, които в следствие вредят на кожата ни. Благодарение на порите, кожата ни диша. Те, от своя страна, са свързани с мастните жлези. При избрани условия мастните жлези стартират да създават несъразмерни количества подкожна лой, която води до задръстване на порите и по този начин се появяват черните точки. А когато бактериите стартират да порастват и да се развъждат, се появяват пъпките.

Едни от най-често срещаните аргументи са проблеми с хормоните, погрешно хранене, нечисти четки за грим и доста други . Всичко е строго самостоятелно, не е наложително казусът, който има твоята другарка да е същият като твоя. Не се колебайте да посетите експерт и да си извършите нужните проучвания при положение, че не можете да откриете аргументите, или кожните проблеми се задълбочат.

Решихме да ви представим няколко съставки, които непроменяемо са се потвърдили във времето като подобаващи в битката срещи несъвършенствата и това са салициловата киселина, интензивният въглен и глината.

Салицилова киселина

Тя е от фамилията на бета-хидрокси киселините (BHA). Приложена върху кожата, тя има има антибактериално, антигъбично и успокояващо деяние . Освен това, има и ексфолиращ резултат – улеснява отстраняването на мъртвите кожни кафези от повърхността. Освен, че оказва помощ в битката против проблематичната кожа, салициловата киселина спомага за поддържането на здрав, тонизиран и юношески тип на кожата.

Глина

Глината е скъп естествен артикул, който се добива нормално във вулканични региони или от дъното на дълбоки водоеми. Нейният състав е обогатен с потребни за кожата минерали, микроелементи и абразивни частици.

 Istock

Намира приложение в козметиката, с помощта на своите почистващи, заздравяващи, тонизиращи и противовъзпалителни свойства . След използването на артикули с глина, като се изключи че положението на кожата се усъвършенства доста, тя е защитена от нездравословните въздействия на околната среда, усъвършенства кръвообращението и даже изглажда бръчиците.

Активен въглен

Няма по какъв начин да не знаете за използването на дейния въглен в медицината, който е целесъобразен след отравяне. Но той намира своето приложение и в козметичната промишленост като съставна част на артикули, предопределени за надълбоко разчистване и детоксикация . Активният въглен е хипоалергенен съставен елемент, който с изключение на своите детоксикиращи свойства, изглажда кожата и стяга порите. Благодарение на нежните си микрочастици, той не нервира и не наранява вътрешния пласт на кожата, което го прави подобаващ и за сензитивна кожа.

 Istock

Всяка една от тези съставки прави чудеса с кожата, склонна към недостатъци. А в този момент си показа гама от артикули, която съдържа всичките три извънредно скъпи съставки . Представяме ви с няколко феноменални артикули в грижата, в които кожата ви ще се влюби от първи досег.

Както знаете, постоянното разчистване е безусловно наложително в рутинната грижа за кожата, без значение дали тя има избран проблем или не. Тук на помощ идва един иконичен артикул на в две вариации – Pure Active 3 in 1 Clay (със наличие на бяла глина, която работи против пъпките) и Pure Active 3 in 1 Charcoal (с деен въглен, който работи против черните точки).

 a Garnier

Вие избирате кой да добавите на рафтчето в банята, като ви предлагаме да тествате и двата, изключително в случай че имате проблем и с черните точки, и с пъпчиците. Това, което обожаваме в тях е, че могат да се употребяват по цели три метода – като измиващ гел заран и вечер преди главната грижа - като пилинг, който по натурален метод да отстрани мъртвите кожни кафези и като маска – просто изчакайте да постои 5 минути и отмийте щедро. Правим едно конкретизиране, че в случай че прецените да ги употребявате като ексфолиант, можете да го вършиме всекидневно, т.е. не е като обичайните екфолианти, които са целесъобразни 2-3 пъти седмично. Ако решите да ги употребявате като маска, към този момент може да го вършиме 2-3 пъти седмично. След това ще се радвате на гладка и матирана кожа и бистър загар.

Друг супер новаторски артикул, в който сме тотално влюбени и освен, тъй като работи ужасно върху кожата ни, а и тъй като щади околната среда , е.

 а Garnier

Представлява почистващ артикул за лице и тяло с най-мощното дуо от съставки – деен въглен и салицилова киселина. Може да се употребява върху лицето, шията и кожата на тялото, като резултатите се усещат още след първата седмица. Какво ще забележите, откакто започнете използването му? Кожата е очевидно по-чиста, непотребният себум е намалял (без кожата да е изсушена), а порите са очевидно стегнати. Съставките му са веган, не е тестван върху животни, опаковката му е рециклирана и не съдържа пластмаса. Освен това стига за цели 100 измивания. Не е ли ужасно, грижейки се за себе си да опазваме и околната среда?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР