Скъпи любители на изкуството, имаме удоволствието да ви поканим на

...
Скъпи любители на изкуството, имаме удоволствието да ви поканим на
Коментари Харесай

Пет съвременни български художнички-с изложба в деня на влюбените

„ Скъпи фенове на изкуството, имаме удоволствието да ви поканим на взаимна галерия на 14.02 -18:30 ч. Пет дами събират своя креативен заряд. Елате дружно да съпреживеем и почувстваме силата на създателната женска сила. “

 

Така стартира поканата за галерия на Теодора Пенева, Руска Стойкова, Петра Добревска, Мария Николова и Диана Дезир. Пет от най-атрактивните имена на модерното арт изкуство сплотяват гений и ентусиазъм, с цел да подарят колорита си, навръх 14-ти февруари.

 

Тъй както са разнообразни огънят, водата, земята, въздухът и дървото, по този начин и авторките потапят погледа-всяка в своята буря.

 

Организатор на изложбата е Теодора Пенева, която споделя, че гостите на Love Art Studioще се допрян до екзотично изобразяване с натурална къна и  растителни детайли. Ще може да видят имената на обичаните си хора, вплетени в хубав знак. Ще се допрян до всичко, което прави визията друга и истинска.

 

Не инцидентно за формален ден на разкриване на изложбата е определен денят на влюбените-още един щрих към символиката на изложбата, в която основната роля е за силата на любовта!

 

В Love Art Studio, София, ул.Галичица 37/  Вход Свободен.

 

За художничките:

 

Теодора Пенева е образен актьор, художник, гримьор, актьор по душа! Теодора е уредник на някои от емблематичните нетрадиционни изложения и събития в София. „ Посланието на моето изкуство е за силата на красотата- като най-явно, очевидно и напълно проявяване на положителното в индивида. “- споделя Пенева за себе си.

Руска СтойковаРуска Стойкова е интернационален екскурзовод и художник на свободна процедура повече от 10 години. Картините йсачастотчастниколекциивБългария, Чили, Испания, Туки, Ливанидр. По време на пътувания в България се вдъхновява от хубостта на православните манастири и стартира да ги рисува. Нейната първа галерия „ Пътуване в фантазиите “е през 2010 година и включва 30 произведения. В Люксембург в бизнес центъра на TMF Group показва 6 произведения, отдадени на разнообразни градове в Европа – Париж, Лондон, Барселона, Амстердам.

Петра Добревскае професионален художник. Стилът й е нереален експресионизъм- пъстър, вълнуващ и пораждащ сетивата. Добревска има над 30 осъществени изложения,проекти и арт съоръжения. Работя в сферите на bodyart,артистичен и театрален грим.Рисува с натурална къна,както обичайните mehandy,така и henna tatoo freestyle. Обича да работи огромни нереални платна, като постоянно вкарва доза провокация. „ Изкуството е обич, и тя ме води в търсенията ми като създател “- споделя Петра.

Мария Николова – МариаМсе изявява в стиловете графика, живопис, комбинаторика. “За мен рисуването е огромната ми обич, витална нужда и непрестанно сътворяване на нови светове: на границата сред действителното и фантастичното, духовното и материалното. Търся душата на нещата, устремявам се да уловя тяхната сила и недоловими на пръв взор нюанси. Не се лимитирам в избран жанр или техника, харесва ми да разбърквам стилове, изразни средства, облици и хрумвания. ”- споделя МариаМ.

Диана Ривера Дезир е стихийна и неуморна в креативните си намирания. Безгранична, като изказ и изява. Утвърждава се като индивидуалист и отхвърля да бъде дисциплиниран „ копирач “ на непознати хрумвания. Не робува на престижи, писани закони и правила, само че уважава и боготвори неписаните. Не споделя картините си, сервира ги на публиката за персонално общение и тълкувание. Участва в десетки изложения в страната и чужбина.

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР