Скъпи имоти и коли и тази година присъстват често в

...
Скъпи имоти и коли и тази година присъстват често в
Коментари Харесай

И през 2021 държавните чиновници обичат да купуват нови джипове -

Скъпи парцели и коли и тази година участват постоянно в декларациите на държавните чиновници, които подават информация за имотното си положение в антикорупционния указател на КПКОНПИ. По закон те са длъжни да заявяват имуществото си при встъпване в служба, а по-късно - всяка година при съществуване на нови условия.

Зам.-председателят на държавния запас Асен Асенов, да вземем за пример, има 636 000 лв. ипотечен заем за апартамент в столичния кв. " Лозенец " с гараж, платен през 2021 година Заплатата му е към 3800 лв. месечно. Същата година си е купил и мотор на лизинг за 27 000 лв.. 

Иво Великов, член на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ), си е купил SUV Киа Спортидж за 51 000 лв..

Доскорошният изпълнителен шеф на  " Морска администрация " Сергей Църнаклийски, уволнен след гафа със заседналия транспортен съд " Вера Су ", има към 120 хиляди лв. приход за 2021, от които, съгласно декларацията, е заделил 55 000 за нова Toyota RAV 4.

Затова пък наследникът му Венцислав Иванов е подал безусловно празна декларация.

Красимир Коев, от Изпълнителната организация по лозата и виното, е купил джип " Мерцедес " за 78 000, което надвишава с доста годишната му заплата и се равнява на общия фамилен приход за годината.

Кой ръководи горските стопанства


Прави усещане, че няколко от шефове на огромните горски стопанства у нас имат богато портфолио от парцели. Често тези парцели са добити на надалеч по-ниски от пазарните цени. Така да вземем за пример шефът на стопанството в Белово Мирослав Николов през предходната година е купил две къщи в Гърция. Цените им са скромни - едната коства 12 000 лв., а другата - едвам 3000. Същата година се снабдява с над 10 ниви и горски парцели в община Костенец, където има общо 35 аграрни и горски парцела. Те са закупени през годините на алегорични цени. Най-скъпият е 1000 лв. за... 17 декара. Вписан е през 2017 година Николов не е описал какви са приходите му.

Директорът на " Югозападно държавно дружество " Дамян Дамянов не е отчел нови парцели през 2021 година Вписал е обаче годишен приход от 120 000 лв. или приблизително 10 000 лв. месечно.

Директорът на Югоизточното държавно горско стопанство " Тича " Красимир Николов е описал в декларацията си над 50 парцела и 5 автомобила. Всички парцели, от които пет са жилища, а останалите - гори и ниви, са в област Търговище. Преди това Николов е шеф на горското стопанство в Омуртаг.

Директорът на Югоизточното държавно предприятие-Сливен Димчо Радев е притежател на впечатляващите 105 горски и аграрни парцела в Старозагорско, както и на няколко имота и жилища. Той не е показал какви са приходите му - макар че това е наложително.

Сред рекордьорите по парцели и още един началник на държавно дружество - Борислав Захариев от УС на Североизточното държавно дружество. Към датата на овакантяване на поста през 2022 година той е заявил три жилището в Шумен, имоти, гаражи, магазини и къщи в Шумен и региона, и няколко десетки ниви и земи с трайни насаждения. Семейството му има 12 леки и товарна автомобила. Захариев също не показва какви са приходите му.

Директорът на държавното горско стопанство в Тутракан Николай Златаров има над 70 ниви и овощни градини в същата община и джип Тойота, добит за 73 000 лв.. Доход не е посочен.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР