Скъпи бургазлии,За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя

...
Скъпи бургазлии,За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя
Коментари Харесай

Никулденски поздрав от кмета на Бургас

„ Скъпи бургазлии,

За мен е чест и наслаждение да Ви поздравя с празника на Бургас – Никулден!

Днес желая да насочва сърдечни поздрави към всички свои съграждани у нас и по света, както и към всички, които носят неповторимия бургаски дух и обичат Бургас. Защото гордостта и благосъстоянието на града сте Вие, хората на Бургас!

Напоследък светът се трансформира бързо. Преминава през войни, пандемии, рецесии, провокации.

Светът се трансформира, само че в него постоянно има едно място, което назоваваме свое. Място познато, обичано и вдъхновяващо. Това е нашият дом Бургас. Напук на рецесиите и проблемите, ние сме тук. И всеки способства с труда и напъните си за нашия град.

Няма да Ви омръзвам с изброяване на свършеното и несвършеното през актуалната година. Важното е, че посред този въртоп от проблеми Бургас остава постоянен. Като транспортен съд в бурята, само че със здрави платна, добър екипаж и задоволително хранителни запаси на борда. Ние продължаваме да сме град с взор към бъдещето и модерността, а не вперен само в загатна и предишното.

Причината за това са хората на Бургас. И аз желая откровено да благодаря на всички мои съграждани за напъните, които поставят – всеки на личното си работно място. Няма неправилен труд. Няма напразни старания. Важен е всеки и историята е потвърдила, че на повече благоденствие се радват задружните общности.

Във всяка общественост има хора за образец. А Бургас може да се похвали с цяло свое съзвездие от светли персони. Днес към тях ще се причислят още няколко имена, заслужили да получат почетни оценки. Поздравявам ги от сърце!

Завършвам с една молитва към настойника на нашия град – Николай Чудотворец. Нека светецът закриля всички нас и ни подарява със здраве и мощ. И както води моряците в свирепите стихии в морето, по този начин да оказва помощ и на нас при превъзмогването на компликациите, с които се сблъскваме.

Пожелавам на всички бургазлии здраве, благополучие, мир и благоденствие!

След двегодишно спиране и ограничавания, заслужаваме един радостен празничен декември, чието начало слагаме през днешния ден, в най-специалния за нас ден.

Честит Никулден, Бургас! “

Димитър Николов

КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР