Скъпи българи! Този конфликт не би придобил такъв акцент, ако

...
Скъпи българи! Този конфликт не би придобил такъв акцент, ако
Коментари Харесай

Ген. Решетников: Думите на патриарх Кирил са справедливи и казани с пастирска любов

Скъпи българи! Този спор не би придобил подобен акцент, в случай че не бе обстановката, в която се намират Русия, Европа и целия свят. Ако знаете за посланието на нашия президент, то евентуално разбирате, че можем да се окажем на прага на страшни събития.

Това написа във Facebook съветският военачалник от запаса Леонид Решетников, някогашен резидент на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в България, а по-късно началник на съветския " Център за стратегически проучвания " и отговорник за политиката на Кремъл в България. Сега Решетников е изпълнителен шеф на Общество за развиване на съветското историческо просвещение " Двуглав орел ".

На персоналната си страница във Facebook Леонид Решетников разяснява в няколко поста абсурда, който се развихри след визитата на главата на Руската православна черква - патриарх Кирил.

" Западният свят, към който в този момент е включена и България, оказва мощен напън върху Русия за, както споделя В. Путин, да спре нейното развиване. Ние с вас се оказваме от разнообразни страни. В хибридната война, която Западът води против Русия, ние имаме доста другари и в натовския лагер. Това са не са политици, не са щатни пропагандисти и историци, а просто хора. Особено доста са те в България “, споделя още Решетников.

Според Леонид Решетников думите на съветския патриарх Кирил са били " обективни и казани с пастирска обич ".

" Познавайки персонално нашия патриарх, безусловно изключвам версията за неговото присъединяване в каквато и да било политическа композиция ", написа той.

Ето всичко, което написа Решетников във Facebook:

Колкото повече българските управляващи и историци фалшифицират и хитруват по тематиката за Освобождението, толкоз повече руснаците ще не помнят за България и толкоз по-трудно ще става за нас - знаещите и уважаващите българите и тяхното героично минало, да работят за естествените връзки сред нашите две страни. Познавайки персонално нашия патриарх, безусловно изключвам версията за неговото присъединяване в каквато и да било политическа композиция.

Просто незабавно щом стартира визитата му, той стартира да чува във всички публични речи благодарности към митични украинци и незнайни финландци и литовци, които даже не са били вземани в армията. И по този начин от среща на среща, от договаряния на договаряния. Святейшият очевидно се държеше с последни сили, очакваше най-малко някой да се изкаже обикновено, без нелепости. Последният беше Радев, сякаш " проруски ". Но и той по същия метод. Е, наложи му се на Радев да изслуша за огорчението на Патриарха.

Като цяло, господа, аз съм един от дребното в Русия, които се пробват да обяснят нещо на българите и руснаците с вярата да запазя нашите връзки.

Преобладаващото болшинство в Русия махна с ръка, омръзна му да се пробва да вникне в разногласията с България. С огромно страдание съм заставен да установявам, че Русия и България мощно се разминаха и не се вижда вероятност ситуацията да се промени към по-добро. Съдейки по всичко, разцеплението сред двете страни ще се ускорява, имайки поради, че България е член на НАТО, изключително враждебна към нас организация, член на Европейски Съюз, който ни е наложил тежки наказания, правилен съдружник на Съединени американски щати, които ни считат за основния си зложелател. Оттук идват всички проблеми. Как се случи това, може да се спори, само че има ли смисъл да размахваме юмруци след багра?

Спорът е неправилен. България ми е доста скъпа, целият ми живот е обвързван с нея. Тук аз учих, бях кръстен и се венчах. Искрено обичам българския народ, българските история, език и литература. Българите имат с какво да се гордеят. Предците на актуалните българи имат голяма заслуга за предаването на нас, руснаците, на православната съкровищница. За това руснаците са знаели постоянно, руснаците, а не руските хора. Никога няма да кажа, че българският народ е предал руснаците. Това просто не е ставало. Нямам лист с искания от Русия към България. Русия и Съветският съюз са допускали неточности в връзките с България, само че и България не е била безгрешна. Понякога ползите ни не са съвпадали, а от време на време сме се разбирали погрешно. Днес ние преглеждаме съответен случай. Това и споделих на съветските специалисти, увлекли се по разобличенията.

Не би трябвало да ни приписвате към вътрешнопартийните ви разработки. Кое е положително или неприятно, решавайте си вие. Но е реалност лукавата и подправена дефиниция, която Русия не може да одобри. Става дума за паметта на нашите войни и бихме желали да знаете нашето мнение. А дали ще го приемете, или те, вашата съвест ще ви подскаже. Патриархът сподели, че е наскърбен, а вие му приписвате, че е поучителен и тропа с пестник. Съмнявам се, че в българската черква е признато да се освирква и крещи. Мен мама и баща са ме учили, че да освиркваш е неприятно във всяка една обстановка, а още повече на гробовете. Не би трябвало да приписваме на целия български народ липса на просвета и хулиганско държание.

Скъпи българи! Този спор не би придобил подобен обсег, в случай че не бе обстановката, в която се намира Русия, Европа и целият свят. Ако знаете за посланието на нашия президент, то евентуално разбирате, че можем да се окажем на прага на страшни събития. Западният свят, в който в този момент е включена и България, оказва мощен напън върху Русия за, както сподели В. Путин, да спре нейното развиване. Ние с вас се оказахме на разнообразни страни. В тази хибридна война, която води Западът против Русия, имаме доста другари и в натовския лагер. И това не са политици, пропагандисти и историци, а елементарни хора. Те са доста в България. Благодаря ви, братя, че оставате правилни на тази историческа обич, която се е потвърдила в труд и пердах. Не се обиждайте, думите на нашия патриарх бяха обективни и казани с пастирска обич, написа Решетников в обществената мрежа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР