Скъпата придобивка на Microsoft може да не се понрави на

...
Коментари Харесай

Антимонополните служби нищят сделката Microsoft-Activision


Скъпата облага на Microsoft може да не се понрави на органите по конкуренцията
(снимка: CC0 Public Domain)

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати е потърсила спомагателни данни от Activision Blizzard и Microsoft, свързани с антитръстовата проверка на подписаната от двете компании договорка за обединение, заяви разработчикът на игри.

През януари двете компании реализираха съглашение за придобиване на Activision от страна на софтуерния колос. Договорът се дефинира като най-голямата договорка в игралната промишленост в историята ѝ до момента.

Любителите на игри от целия свят бяха за договорката. Те се притесняват, че сходно обединение внезапно ще понижи конкуренцията в геймърския бранш.

С тази договорка Microsoft ще застане наедно с водачите в промишлеността Tencent Holdings и Sony Group. От своя страна, те също са в развой на изкупуване на разработчици на игри и геймърски технологии. Sony Interactive Entertainment неотдавна съобщи, че е решила да купи Bungie Inc. в договорка на стойност 3,6 милиарда $.

Експерти обаче са на мнение, че в желанието ѝ да придобие Activision Blizzard. По-скоро, съгласно експертите, технологията на компанията е нужна на Microsoft, с цел да придобие преднина в бързо развиващия се свят на на така наречен метапространство и прекарванията във виртуалната действителност.
още по темата
Microsoft ще подаде документи за утвърждение на договорката в 17 юрисдикции, сподели президентът на компанията Брад Смит пред кореспонденти предишния месец.

За да удовлетвори антимонополните регулатори по света, през февруари компанията съобщи, че е създала нов набор от правила за своя магазин за приложения. Това включва и отворен достъп за разработчици, които дават отговор на стандартите за дискретност и сигурност на компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР