Сканира помещението, за да създаде карта и план за действие,

...
Сканира помещението, за да създаде карта и план за действие,
Коментари Харесай

Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner – умен робот за почистване

Сканира помещението, с цел да сътвори карта и проект за деяние, след което точно отстранява и най-малките прашинки по пътя си, зарежда се самичък

Прахосмукачката работи безшумно и съзнателно, до момента в който не почисти и най-малките прашинки

Роботите-прахосмукачки са измежду най-търсените високотехнологични устройства за дома – скъп асистент за всяко модерно семейство. Продуктите с марката на Xiaomi , развивани в партньорство с перспективни компании, пък са едни от най-желаните, с помощта на отличните си индикатори и конкурентни цени.

Популярен на пазара робот-прахосмукачка е Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner – устройство, което можете да намерите в онлайн магазина Cafago на цена от €277,99 (валидна с код за отстъпка BG028P, с безвъзмездна доставка и без мито). Този автоматизиран апарат първо сканира интелигентно поверената му повърхност, след което почиства педантично помещението, а потребителят може да управлява лазерния датчик на прахосмукачката благодарение на мобилно приложение.

Лазерен и още 12 други датчика се грижат за сканирането и интелигентната работа

Впечатляващо е по какъв начин умното устройство се оправя с трудностите по пътя си, тъй че да почисти усърдно цялото помещение. За задачата лазерният датчик, прочут като LDS (Laser Distance Sensor), сканира с 360-градусов обсег и активност 1800 пъти за секунда – това значи, че съвсем няма да ви се постанова да се намесвате в работата на прахосмукачката, тъй като датчикът ще открие самичък и най-малкото затруднение.

Нещо повече, Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner е оборудвана с още 12 датчика, ситуирани стратегически, тъй че да обезпечат точно разчистване към ъглите и на тъмните места в пространствата. В допълнение, приложение, известно като SLAMO, разрешава по едно и също време локализация и картографиране, като също по този начин пресмята на времето и дефинира режима за разчистване на помещението. Разбира се, потребителят може да задава на робота свои лични направления и графици за разчистване.

Всмукателната мощ от 1800 Pa е задоволителна освен за дома, само че и за офиса

Автономната машинка измита и изсмуква мръсотията от пода, без да утежнява въздуха в помещението. Силата на абсорбция на този робот не е за подценяване – тя е 1800 паскала (Pa), което прави уреда подобаващ както за дома, по този начин и за офиса. Освен това прахосмукачката има самозареждаща се система, което значи, че автоматизирано ще отиде при базата и ще зареди батерията си, когато това е належащо.

Литиево-йонната батерия на Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner с потенциал  5200 mAh поддържа устройството функционално в продължение на два часа и половина – повече, в сравнение с при доста други прахосмукачки-роботи. За интелигентната и бърза работа пък се грижат три обособени процесора – един четириядрен ARM Cortex-A7 от Allwinner и два DSP чипа от Texas Instruments.

Роботът на Xiaomi е кадърен изцяло независимо да зареди батерията си

Роботът е минал строги тествания за устойчивост. Според производителя, машинката може да действа правилно при температури от -5⁰ C до +40⁰ C и устоя, да вземем за пример, 1500 отваряния на горния похлупак и още толкоз на кутията за събиране на праха. Уредът на Xiaomi е относително лек и стилен – тежи към 3,8 кг и употребява единствено 55 вата, или колкото една крушка. Доставя се в комплект със станция за зареждане, кабел и четка.

Можете да купите роботът-прахосмукачка тук: Xiaomi Mijia Smart Vacuum Cleaner – на цена от €277,99, годна с код за отстъпка BG028P до края на февруари, с безвъзмездна доставка и без мито в границите на 7-15 дни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР