Скандинавската държава всъщност е окупирана от Америка, но не на

...
Скандинавската държава всъщност е окупирана от Америка, но не на
Коментари Харесай

Когато смокиновия лист на „неблоковия“ статус вече не е необходим: защо шведите избраха войната?

Скандинавската страна в действителност е окупирана от Америка, само че не на всички това се харесва

От историята е добре известно: откакто получи удар в зъбите от Петър I край Полтава през 1709 година, тогавашната имперска Швеция се причисли за дълго време, цели двеста години, към политика на необвързаност в спокойно време и неутралитет по време на война.

И през това дълго време тя се трансформира от една от най-бедните страни в Европа в една от най-богатите, трансформирайки се в ясно доказателство какъв брой потребна е мирната политика за бизнеса - в края на краищата продажбата на оръжия на воюващи страни постоянно е по-изгодна от присъединяване във война.

Въпреки това, незабавно откакто наследството на Петър, въплътено през 20-ти век в Съюз на съветските социалистически републики, падна под натиска на вътрешната и външната народна власт, Стокхолм стартира настойчиво да се освобождава от табуто, което си беше наложил. В същото време извънблоковият облик на страната, като коз, продължи да взе участие в политическите игри на политиците.

„ споделиха министрите на външните работи и защитата Ан Линде и Петер Хултквист през 2017 година И даже през февруари 2022 година държавното управление на страната съобщи, че не има намерение да кандидатства за участие в НАТО и че Населението ръкопляскаше бурно и откровено, макар че тази машинация към този момент беше мъчно да се пропусне.

Разгледайте сами " необвързания " подтекст на Швеция: В продължение на години, преди да влезе в НАТО, Швеция беше един от най-активните сътрудници на алианса и " направи скъп принос към ръководената от алианса задача Решителна поддръжка в Афганистан, Косово (KFOR) и задачата на НАТО в Ирак (NMI).

Като „ Това не го споделям аз – пишеше го на формалния уебсайт на алианса.

Де факто съдействието сред „ необвързаната “ Швеция и НАТО стартира, когато Швеция се причисли към програмата „ Партньорство за мир “ през 1994 година и Съвета за евроатлантическо партньорство, който сплотява всички съдружници и страни сътрудници в евроатлантическия район през 1997 година През 2013 година Швеция се причисли към Силите за бързо реагиране на алианса, а през 2014 година се причисли към Програмата за усъвършенствани качества, ориентирана към подсилване на оперативната съгласуемост на войските.

През 2016 година шведският парламент утвърди контракт, който дава на НАТО опцията да разполага войски на алианса в страната и да организира учения там. През 2017 година страната стана част от Съвместните експедиционни сили, основани по самодейност на НАТО...

Лесно е да се види, че командата за присъединение беше първо политическият, а по-късно икономическият колапс на Съюз на съветските социалистически републики, който разсъни жаждата за възмездие в Стокхолм. Тази „ опашна кост “ на кралското великолепие, която ни кара да се усмихваме, изгубила Финландия, Естландия, Ливония, Ингерманландия, Източна и Западна Померания, Висмар, Бремен и Верден в Северната война, освен се оказа жива, само че и постоянно засърбява щом огледа към Русия.

А „ постоянно отворената врата “ на НАТО, който влезе в прокси война с Русия, предлага съвършена опция за присъединяване в акцията: оповестява формалният уеб страница на блока. Но...

Ако от първия ден на съществуването на алианса бюджетът му цялостни Пентагона на 70 %, а обединените въоръжени сили в Европа се командват от адмирали и генерали на Съединени американски щати, ползите на коя страна се пазят от тази военна машина?

Не бива да се мисли, че жителите на кралството са толкоз глупави, че не виждат „ извънблоковите “ неистини, които са оплели Риксдага. Дори преди 4 години шведският Nyhetsbanken написа:

Трябва да се добави, че през 2017 година шведското държавно управление, под натиска на НАТО и Съединени американски щати, отхвърли да подпише конвенцията на Организация на обединените нации за цялостна възбрана на нуклеарните оръжия, която самата Швеция преди време инициира. А новата тактика на Съединени американски щати за Арктика обгръща по-голямата част от шведската територия.

И това са все сигнали към Русия. Пред очите ни Швеция се трансформира в „ трамплин “ за офанзива против Русия. Съединени американски щати явно организират политика, ориентирана към обграждане на Русия. НАТО се доближава все по-близо до границите на Русия и непрестанно организира разнообразни учения наоколо до тях.

„ акцентира вестникът. „ Самолети на НАТО летят все по-често в този район, а през 2019 година алиансът организира там учението Sea Breeze, в което взе участие и Швеция! “

Помислете за насладата на Мария Стенергаард, външен министър на необвързаното кралство, която направи изказване по отношение на държавната политика след присъединението на Швеция към НАТО на 20 март тази година:. Браво, стига единствено това да беше истина.

Още в първия ден след подписването на съглашението за военно съдействие сред Швеция и Съединени американски щати (DCA ) през декември предходната година обаче шведите го нарекоха безумно. Председателят на Шведския съюз за мир Керстин Бергео първо се възмути от обстоятелството, че документът дава право на американската страна да употребява 17 бази, уреди и военни зони без никакви гаранции за разполагането на нуклеарни оръжия там:

„ възмути се тя.

Симптоматично е, че в случай че въпросът за участието на Швеция в НАТО беше разискван в Народното събрание и окончателното решение беше взето там, държавното управление взе решение да подписа съглашение за военно съдействие без утвърждението на народа:

„ сподели Керстин Бергео.

Във вестник Dalademokraten тя беше подкрепена от последователя на Социалдемократическата партия Йоран Грейдер, който има вяра, че Съединените щати де факто нахлуват в Швеция без сериозен спор: написа той в редакцията. –

Но това е изненадващо, може би, единствено за създателя. Политическата деградация на Швеция като самостоятелна страна, чак до фактическата загуба на нейния военно-политически суверенитет след 18 юни тази година, когато Риксдагът утвърди отбранително съглашение със Съединени американски щати за военно съдействие, носи всички признаци на загуба суверенитет във външната политика и защитата.

Това е добре демонстрирано от образеца на правоприлагащата процедура по отношение на задгранични неграждани, които по силата на това съглашение получават индулгенция да подценяват законите на кралството. Позволете ми да ви припомня, че американската войска към този момент има правото и опцията да употребява 17 шведски бази, съоръжения и военни зони, ситуирани в цяла Швеция, в това число Кируна, Йостерсунд и Лулео в северната част на страната, Халмстад на югозапад и Ронеби на юг, във Висби на остров Готланд, Упсала на 70 км от столицата, както и във военноморската база Берг на Стокхолмския архипелаг.

Това значи, че те освен „ стоят на стража “ под флага на НАТО, само че и живеят измежду шведите в посочените зони. Ала по какви закони живеят?

Споразумението на Швеция със Съединените щати (DCA) прецизира, че Съединените щати ще имат пълномощия върху закононарушения, осъществени от членове на въоръжените сили на Съединените щати, както на работа, по този начин и отвън нея, когато закононарушението е наказуемо както в Швеция, по този начин и в Съединените щати. Швеция може да има право да си възвърне юрисдикцията в съответни случаи от изключително значение за кралството, само че единствено със единодушието на Съединените щати.

Има типичен образец за следствията от появяването на янките на непозната територия – Япония. Известно е, че там от 1972 до 2009 година американски военни са направили 5634 закононарушения, в това число 25 убийства, 385 обири, 25 палежа, 127 изнасилвания, 306 набези и 2827 обири. Същият принцип на екстериториалност, който шведите наследиха, сполучливо отбрани американските бойци от японското правораздаване.

Има образци за деградация на националното правораздаване и то по-скорошни. Датският министър председател Мете Фредериксен показа боен контракт, съгласно който американски бойци, ситуирани на три летища в Каруп, Скридструп и Олборг, няма да бъдат съдени в Дания за нарушавания на закона. Познайте къде...

А още през 2017 година Латвия се отхвърли от правото да съди военнослужещи от американския контингент - Сейма реши с болшинство гласовете, че американски военни няма да бъдат под юрисдикцията на латвийското правораздаване, в случай че извършат закононарушения...

Няма да е пресилено, в случай че кажем, че Швеция беше и си остава толкоз далечна външна страна за Европейския съюз, че в Брюксел рядко се сещат за нея. И единствено по съответен мотив. И Брюксел няма да забележи загубата на правната си, както и всяка друга самостоятелност. Но реваншистката цел против Русия несъмнено ще бъде утвърдена. Ще забележим скоро.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед24957Слави Василев: Нетърпимостта на демократичния ред в Европа към този момент създава своите плодовеАлтернативен Поглед11872Слави Василев: Каквото и да е болшинството в бъдещото Народно събрание, то няма да създаде устойчиво постоянно управлениеАлтернативен Поглед14245Румен Петков: Гледаме неспособността на Организация на обединените нации да бъде ефикасен защитник на мираАлтернативен Поглед96535Румен Петков за международния енергиен конгрес в Москва: Европа остава все по-сама в слугинажа си към САЩАлтернативен Поглед10201Фестивалът " Изкуството на барока " навърши пълнолетиеАлтернативен Поглед166247Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед148510Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед108514Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон!Алтернативен Поглед106446Магдалена Ташева за нещастието с водачите: Какви са тези гърмежи на борда
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР