Скандинавската авиокомпания SAS обяви, че е подала молба за защита

...
Скандинавската авиокомпания SAS обяви, че е подала молба за защита
Коментари Харесай

Скандинавската авиокомпания SAS подаде молба за защита от фалит

Скандинавската самолетна компания SAS разгласи, че е подала молба за отбрана от фалит в Съединени американски щати. По този метод тя се надява да успее да реализира проектите си за преструктуриране, оповестява CNN Business.

Основната причина за положението на SAS е огромна стачка на нейните водачи, която се е отразила на финансовото положение на компанията. Преговорите за по-високи заплати сред SAS и нейните водачи се провалиха, което предизвика стачните дейности и добави още една щриха към хаоса при пътуванията в цяла Европа.

Авиокомпанията съобщи, че задачата на настояването пред федералния съд в Съединени американски щати е да форсира проекта за преструктуриране, разгласен през февруари.
 Хаос на европейските летища. Кой е отговорен за анулираните полети?
Хаос на европейските летища. Кой е отговорен за анулираните полети?

Кулминацията на броя анулирани полети беше през миналия уикенд

" Чрез този развой SAS цели да реализира съглашения с основни заинтригувани страни, да преструктурира дълговите отговорности на компанията, да преконфигурира флотилията си самолети и да излезе със забележителна финансова инжекция ", споделят от SAS.

Акциите на SAS поевтиняха с 6%, откакто бе оповестена молбата, като по-късно ограничиха спада до 2%.

От самолетната компания обявиха, че макар събитията сега, ще продължат да обслужват клиентите си през процеса на фалит, въпреки че стачката на водачите въздейства на графика на полетите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР