Скандално всъщност е невежеството на Красимир Вълчев, Делян Добрев, Теменужка

...
Скандално всъщност е невежеството на Красимир Вълчев, Делян Добрев, Теменужка
Коментари Харесай

Как се отблъскват инвеститори от България – демонстрация от ГЕРБ

Скандално в действителност е незнанието на Красимир Вълчев, Делян Добрев, Теменужка Петкова и Жечо Станков или на хората, които са ги призовали да вият в последните дни за разискване на Териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони. Кабинетът разгласява проектите за публично разискване при започване на август. Тези проекти са гаранцията, че когато се закрият въглищните централи, всички хора от районите Стара Загора, Перник и Кюстендил ще имат работни места. С помощта на 1,4 милиарда европейски средства. А публикуването не на скришен, а на изцяло очевиден лист с вложители, декларирали интерес да аплайват, е наложително условие от Европейската комисия като част от проектите.

 

Брифингът на депутатите от ГЕРБ провокира вълна от насмешки в интернет, а Борисов през днешния ден се опита да замаже ситуацията с „ две фрази “, които безусловно би трябвало да паднат от проекта и по какъв начин го уговорил с Денков. Пеевски незабавно се обади още веднъж, с цел да поддържа Борисов с невероятната концепция да има комисия, която да прави оценка по-нататък кандидатстващите вложители. ГЕРБ и Движение за права и свободи да водят комисия за почтена и транспарантна оценка на разпределение на европейски средства? Борисов единствено не посочи дали в комисията ще бъде героят от Делян Добрев. И дали глобеният по „ Магнитски “ поради корупция Делян Пеевски ще управлява комисията.

 

Какви са обстоятелствата по следващия фиктивен избирателен скандал:

 

В пост във фейсбук Вълчев написа: „ Териториални проекти за „ обективен “ преход на въглищните райони, които следва да се одобряват от Министерски съвет в петък, са скандални. “



 

Фактите: Териториалните проекти са наложителна част от програмата за развиване на районите, без тях действително не могат да се вършат вложения по приоритет 3 - Справедлив преход. Те са направени след месеци разискване. И отново кабинетът Денков трябваше да наваксва бързо откакто четири държавни управления преди него, в това число на ГЕРБ, тупкаха топката. И да, преходът е обективен, тъй като е преход - поетапно понижение на въглищни мощности, а не с ненадейно затваряне. Пътната карта за енергиен преход беше обсъждана в Консултативен съвет по европейската Зелена договорка, където вземат участие всички политически партии, в това число ГЕРБ, Движение за права и свободи, синдикати и други заинтригувани страни. 

 

Още от поста на Вълчев: „ Загубите от прехода ще са за работещите и живеещите във въглищните райони, а изгодите за защити спонсори на ППДБ. “

 

Фактите: Отбраните спонсори се оказаха компании, които са декларирали инвеститорски интерес по оповестената на 15 август покана от Министерството на енергетиката за набиране на заявки за интерес. Там категорично се показва, че „ описът на индустриалните вложения и предприятия остава показателен, даже откакто бъде утвърден от Европейската комисия в границите на Териториалния проект за обективен преход на област Стара Загора “. 

 

Смисълът на тази таблица е България да показва пред Европейската комисия, че има инвеститорски интерес от огромни предприятия. След обидите от депутатите от ГЕРБ през вчерашния ден обаче тези предприятия може да се откажат. Също както заводът за акумулатори с 8000 работни места отиде в Румъния вместо в България, след масираната офанзива навръх ГЕРБ и изключително на Делян Добрев против плана за цех за акумулатори в Плана за възобновяване и резистентност. Със скандалното си изказване от ГЕРБ действително споделят „ вие не сте мечтани и желаете да ни откраднете парите “.

 

Депутатът от Политическа партия и зам. ръководител на енергийната комисия в Народното събрание Радослав Рибарски от Стара Загора, който ГЕРБ поименно нападнаха като „ работил във компания “ /а се оказа, че не е работил в нито една от компаниите, декларирали интерес/, изясни пред медиите тази заран: „ За следващ път се показва една непросветеност по тематиката, която касае хората в тези райони. Отново ГЕРБ залитат по реториката на Възраждане против вложенията, които би трябвало да се случат за опазване на работните места на хората. Всяка компания, която е декларирала някакво капиталово желание, е намерила място в този показателен лист. Тези компании застават с имената си, с хилядите си чиновници и това, което през вчерашния ден им се случи (обвиненията от ГЕРБ, че те са „ спонсори на ППДБ “ и бенефициенти по териториалните планове) за следващ път ще отблъсне капиталовия интерес в Стара Загора. В Стара Загора към този момент три мандата ръководи кмет от ГЕРБ, всяка акция приказват за нови вложения – вложения няма никакви. “ 

 

Страховете, които се насаждат единствено и единствено да се вземе още едно кметско място, са нездравословни за хората. Скандална и безотговорна е цялата корист на сякаш проевропейската партия ГЕРБ /в изумителен синхрон с Възраждане/ с терзанията на миньорите, до момента в който държавното управление непременно би трябвало да откри решение, да обезпечи европейски средства и вложители в Стара Загора, Перник и Кюстендил.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР