Скандално решение взе днес Общински съвет Ямбол – увеличаване с

...
Скандално решение взе днес Общински съвет Ямбол – увеличаване с
Коментари Харесай

"Промяната" в Ямбол заглушава гласа на опозицията

Скандално решение взе през днешния ден Общински съвет Ямбол – увеличение с над 33% на таксата за детска кухня. Стотиците фамилии с дребни деца до 3 години в община Ямбол получиха през днешния ден " подарък " от съветниците на Българска социалистическа партия - скок на таксата за храна от детската кухня.

Съветниците от групата на ГЕРБ показаха острото си противоречие с препоръчаното от болшинството в локалния парламент решение за гласоподаване. Опитът на общински консултант от ГЕРБ да стимулира настояването - да не се подвига в този тежък стопански миг таксата на най-уязвимите, провокира гнева на ръководителя на Общинския съвет Антон Шиков (представител на " Продължаваме промяната " в Ямбол).

За да не се приказва истината за инфлацията, за икономическите проблеми и компликации на младите фамилии в страната и общината представителят на ръководещите в оставка, изгони общински консултант от Политическа партия ГЕРБ. В знак на противоречие с властническия и недиалогичен звук на работа в Общински съвет Ямбол групата съветници на Политическа партия ГЕРБ напусна съвещанието на Общински съвет Ямбол.

В политическа декларация Политическа партия ГЕРБ Ямбол и общинските съветници декларират, че " заглушаването на микрофона и отнемането на думата на представителите на опозицията в Общински съвет Ямбол, няма да заглуши истината и обстоятелствата за неприятното ръководство! ".

" Искате фамилиите с дребни деца в Ямбол да платят цената на неприятното ръководство на страната от Политическа партия и Българска социалистическа партия - инфлацията на главните артикули скочи над 25%, българските фамилии живеят все по –трудно, наложеното повишаване на цената на детската кухня в Ямбол е с 33% по-високо и невероятно за заплащане ", се споделя още в декларацията на ГЕРБ Ямбол.

На обяд на опашката на детска кухня чакащите майки разясниха яростно новината, че локалният парламент е вдигнал таксата за храна на най-малките. " Управляващите едно приказват, че доста мислят за младите фамилии и децата, а техните представители по места действително вършат друго. Разочаровани сме ", сподели млада майка в Ямбол.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР