Скандално нашумялата Софи Брук проговори отново 18 месеца след подадения

...
Скандално нашумялата Софи Брук проговори отново 18 месеца след подадения
Коментари Харесай

Отново проговори Софи Брук, оплакала се от сексуален тормоз в Британския кралски флот

Скандално нашумялата Софи Брук проговори още веднъж 18 месеца след подадения от нея сигнал за полов тормоз и корист на борда на нуклеарни подводници под Британския кралски флот .

Бившият военноморски лейтенант, която можеше да стане първата жена капитан на подводница , само че след случилото се се отхвърли от флота , не скри разочарованието си от неналичието на развиване по случая.

Брук разяснява, че се усеща в невъзможност, откакто към този момент година и половина няма никакъв резултат от вътрешното следствие, подредено от Адмирал  сър Бен Кий през есента на 2022 година.

Sophie Brook joined the Royal Navy in 2014.

“One officer…inserted his genitals into her pocket…she discovered she was No 6 on the ‘crush depth rape list’ ”

From today’s
— Aoife Abbey (@WhistlingDixie4)
Тогава тя даде изявление в английската преса, в което разказа непрекъсната акция на полов тормоз от мъже на екипажа , които били съставили " лист за обезчестяване " на свои колежки. Обвиненията бяха допълнени с " непристойни изрази като послание към дамите " и случай, при който нейн сътрудник си свалил бельото пред нея.

В поддръжка на Брук се включиха и други служителки, подали сигнал - една с изказване, че е нападната полово от мъж с по-висок сан, а друга - че е била удряна и замеряна с клипбордове и писалки. Всички те бяха изрично, че злоупотребите са се случвали над десетилетие, откакто през 2011 година бе отстранена възбраната за набиране на дами във флота.

My response to recent allegations in the press on inappropriate behaviour in the Submarine Service:
— First Sea Lord (@FirstSeaLord)
Вследствие на скандалното изявление, командващият, Адмирал сър Бен Кий дефинира изказванията като " отвратителни " и подреди следствие с думите " половото принуждение и тормоз нямат място в Кралския флот и всеки, който бъде приет за отговорен, ще бъде измамен под отговорност ".

Засега обаче, потвърдена виновност няма и Брук не скрива недоволството си от този факт.

" Още през лятото на 2023 година дадоха обещание, че отчетът е неминуем, само че до момента няма нищо публично. Аз не преставам да заставам зад думите си, че в Подводната работа има полово принуждение, полов тормоз и женомразство и те са необятно публикувани. Докога обаче ще чакаме развиване? ", иронично приключва тя. 



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР