“Скандално, нагло, недопустимо!” - така определят от Спаси София назначаването

...
“Скандално, нагло, недопустимо!” - така определят от Спаси София назначаването
Коментари Харесай

Спаси София: Назначаването на новия шеф на Инспектората е връх на наглостта на Фандъкова

“Скандално, безочливо, неприемливо!” - по този начин дефинират от Спаси София назначението на уволненият от Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов за нов началник на Столичен инспекторат. Той бе отхвърлен поради побоищата над протестиращите, само че в този момент е персонално назначен със заповед на кмета Йорданка Фандъкова за шеф на основна служба в Столична община.

“Мои връстници, младежи бяха бити грубо под колоните на Министерски съвет на митинга, на който и аз присъствах. Всеки един от нас можеше да бъде набит по подобен безчовечен метод. И премията за това закононарушение е ново топло местенце за хората лоялни на ГЕРБ!? Това изрично би трябвало да се приключи - хората на основни длъжности би трябвало да са лоялни на законите и обществото, а не на Партията.” - безапелационен е Борис Бонев, самостоятелен общински консултант.

Според градските деятели от Спаси София това предопределение на Фандъкова поражда доста съществени подозрения за подмолни сделки. Според тях Столичен инспекторат незабавно се нуждае от промяна, тъй че в действителност да стартира да управлява нарушителите в столицата. “Новият началник не пристигна с проект за промени и усъвършенствания, а е следващото партийно предопределение спуснато от Фандъкова. Това бе направено тихомълком, което буди подозрения за задни намерения и нечисти цели. Може би Инспектората би трябвало да продължава да си затваря очите, с цел да могат компании на вълци и орлета да печелят стотици милиони " почиствайки " София. Или близки до Бойко Борисов ресторантьори да не престават безнаказано да окупират общинска благосъстоятелност с противозаконните си тераси?” - питат от Спаси София.

Общинският консултант Борис Бонев недоумява, за какво кметът скри назначението си, вместо да го отбрани и обоснове обществено. “Очаквах проект за промени на Инспектората, от чиято работа зависят доста неща в града - глобите към компаниите за разчистване, контролът над замърсяването на въздуха, редът при заведенията, които постоянно узурпират общински площи, противозаконните будки. Явно назначението не цели ред, а друго. Г-жа Фандъкова продължава да се крие и да не дава отговори пред софиянци. Както се скри и за ремонта на Графа, за убитото дете от токов удар на бул. Гешов, за пропадането на метрото и за премахването на Елен Герджиков от страна на Бойко Борисов. Това не е държание на виновен и самостоятелен кмет на европейска столица!” - безапелационен е Бонев.

Според деятелите от Спаси София, Фандъкова към този момент е предходна всички граници на безочието. “След подмолното назначение на човек персонално виновен за побоища в центъра на София, тя към този момент няма място нито в Общината, нито в публичния живот. Единственото законно нейно решение е да си подаде #ОСТАВКА! София има потребност от кмет-лидер, а не от паравани за обири и кукли на конци!” - уверено декларират те.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР