Скандално лоби за масово поставяне не на иРНК ваксините, произведени

...
Скандално лоби за масово поставяне не на иРНК ваксините, произведени
Коментари Харесай

Защо България чака ваксините на „АстраЗенека“? Защото са на майка на евродепутатка от ГЕРБ

Скандално лоби за всеобщо слагане не на иРНК имунизациите, създадени от „ Модерна “ и „ Пфайзер “, а на надалеч по-евтините векторни на „ АстраЗенека “, лъсна от Търговските регистри. Оказа се, че България разчита най-вече на тях с предстоящите над 4,5 милиона дози доникъде на годината, поради евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел… чиято майка е изпълнителният шеф на „ АстраЗенека “ за страната. 

С коя ваксина ще се боцне хубавата Майдел? 

Въпреки че Европейската организация по медикаментите към момента не е оповестила, че пуска в ход тези ваксини, държавните ни органите разчитат точно на тях, с цел да пристъпят към третата, четвъртата и петата фаза на имунизационния развой против COVID-19. Особено на фона на известията от далечна Австралия, че там тази ваксина не е предпочитана поради данните, че дава едвам към 70% отбрана от развиването на затруднения от ковид, за разлика от осведомителните РНК ваксини с над 95 на 100.

Какво се случва? 

Зоя Георгиева Паунова е майка на Ева Майдел и от 2010 година е представител на фарма концерна за България. Там е и Марио Илиев, който е представител на цех, работещ с „ АстраЗенека “, като по едно и също време с това е и регистриран покровител на ГЕРБ.

Първата доставка у нас щяла да бъде от към 500 000 дози, които би трябвало да са задоволителни за 250 000 нашенци. Лично шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев удостовери, че имунният отговор при тази ваксина е по-слаб, в сравнение с при останалите. И Австралия, и Бразилия на този стадий отхвърлиха регистрация на колоса и чакат спомагателни клинични изследвания за ефикасността й.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР