Скандалният Бенямин Нетаняху е свален от властта, Нафтали Бенет е

...
Скандалният Бенямин Нетаняху е свален от властта, Нафтали Бенет е
Коментари Харесай

Край на злокобната ера на Бенамин Нетаняху! Израел има нов премиер след 12 години

Скандалният Бенямин Нетаняху е свален от властта, Нафтали Бенет е новият министър председател на Израел. След гласоподаване в Народното събрание той определен за министър председател на Израел , съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Така се поставя завършек на 12-годишното ръководство на досегашния министър председател Бенямин Нетаняху. Вотът беше съпроводен от митинги за и срещу дългогодишния министър-председател, зад чието ръководство прозира голяма корупция и тъпкане на правила.

" 60 членове на Кнесета гласоподаваха за доверие на държавното управление, 59 гласоподаваха срещу, един се въздържа ", съобщи ръководителят на Народното събрание Мика Леви след привършване на откритото гласоподаване на депутатите. Сесията в Кнесета беше излъчена директно от парламентарната пресслужба.

Бенет постави клетва, с което ще се постави завършек на 12-годишното непрекъснато ръководство на Бенджамин Нетаняху, оповестиха от пресслужбата на израелския парламент.

Нафтали Бенет даде обещание, че обединението ще " съставлява целия Израел ".

Той също се зарече, че пъстрата коалиция от идеологически противници ще се опълчи на подновяването на договорката за иранската нуклеарна стратегия.

" Израел няма да разреши на Иран да има нуклеарни оръжия ", сподели Бенет преди специфичната сесия, на която беше комплициран завършек на 12-годишното ръководство на Нетаняху.

Конфликтният министър-председател Бенямин Нетаняху се зарече преди сесията, че израелската съпротива ще има мощен и явен глас, в случай че бъде свален от власт, което към този момент е реалност.

Безпрецедентната коалиция сред водача на центристката съпротива Яир Лапид и ултарнационалистът Нафтали Бенет има болшинство от едвам един народен представител в израелския парламент. Милионерът  Бенет ще бъде министър председател две години, а по-късно поста ще заеме някогашният ефирен водещ - Лапид.

Двамата ще бъдат отпред на държавно управление, в което влизат 8 партии от целия политически набор, а в ръководството за първи път влиза и групировка, която съставлява 21% от арабското малцинство в Израел.

Вотът в Кнесета е съпровождан от контрапротести на равини на Западната стена на Ерусалим в отбрана на Бенямин Нетаняху, както и от митинги срещу някогашния министър председател. Опонентите му започнаха тържествата за края на 12-годишното му ръководство още нощес с възгласи „ Чао, довиждане, Биби! “

„ Шокирана съм, че израелският народ разреши на този деспот и умопобъркан да управлява страната 12 години. Ние сме образован народ и по какъв начин позволихме да повлече страната надолу - не разбирам “, сподели една от водачките на митингите против Нетаняху.

По думите на самия Нетаняху новата ръководещата коалиция е най-голямата изборна машинация в историята на Израел и новите ръководещи не отразяват волята на гласоподавателите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР