Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовният в “Осемте Джуджета! Любовна

...
Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовният в “Осемте Джуджета! Любовна
Коментари Харесай

Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовен в “Осемте Джуджета”! Любовна афера с жената на Еврото – причина за убийството на Нотариуса?

Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовният в “Осемте Джуджета ”! Любовна спекулация с дамата на Еврото – причина за убиството на Нотариуса? Свидетелите, че Борислав Сарафов е бил непосредствен с Петьо Еврото станаха четирима. След Илия Златанов и Любена Павлова, още двама очевидци на прокуратурата настояват същото.

Според предпазен очевидец на прокуратурата Еврото е получил 500 хиляди лева, с цел да повдигне обвиняване на Красимир Каменов – Къро благодарение на прокурор Божидара Ганева.

Освен Борислав Сарафов /тогава заместител на Иван Гешев/, като подвластни от Еврото са посочени прокурорите Емилия Русинова, Божидара Ганева и Илияна Кирилова. Последната е брачна половинка на шефа на Софийската апелативна прокуратура Радослав Димов. Това излиза наяве от показания по прокурорска кореспонденция № 26636/2023 по разказа на Софийска районна прокуратура (СРП), с които BIRD разполага. Факсимилета от показанията са приложени по-долу.

Разследването се води от двама прокурори. Единият е Валентин Видов, който е назначен в СРП през 2019 година Преди това е младши прокурор в Пазарджик. Другият е прокурора от СРП – Константин Сулев. Именно той упрекна някогашния следовател Петьо Петров – Еврото за насила и за потребление на специфични механически средства за нерегламентирано събиране на информация. Това му донесе обвиняване в закононарушения по работа по отношение на следствието против Еврото.

Единият от очевидците се показва като някогашен съсобственик в охранителна компания.

Той твърди, че в интервала 2015-2019 компанията му е правила обектова защита на халетата на асансьорния цех на Гара Искър, ръководен от Явор Златанов. По думите му, първо Илия Златанов е опитал да нахлуе на територията на завода на Гара Искър, само че не бил позволен от частните гардове, а след това Явор Златанов нахлул в завода на татко си в Дупница и бил задържан. През 2019 година Илия Златанов се свързал с него и поискал компанията му да поеме защитата на завода на Гара Искър.

В показанията си мъжът не е сигурен дали Златанов татко е бил притежател или наемател на обекта, само че имал правно съображение да го наеме. След като поел още веднъж защитата на завода, Златанов го срещнал в ресторант “Осемте джуджета ” с Петьо Петров, който е по-популярен като Пепи Еврото. Там очевидецът се срещнал и с Любена Палова, която тогава е все-още брачна половинка на Пепи Еврото и носи семейството му. Два месеца по-късно очевидецът инцидентно минал да пие кафе в ресторанта и там срещнал още веднъж Петьо Петров, който го поканил да поговорят. При този диалог Петров изискал денонощна защита за заведението си и такава му била обезпечена. Договорът бил подписан с наемателя на заведението – майката на Любена. Съгласно подписания контракт по двама души на промяна охранявали ресторанта 24/7, а очевидецът постоянно посещавал заведението, с цел да следи обстановката изкъсо.

Сарафов бил най-редовен в “Осемте Джуджета ”.

Срещите с Еврото протичали доста “служебно ”.
Докато очевидецът наглеждал екипите, той постоянно засичал в работно време като гости на заведението в този момент изпълняващият функционалността основен прокурор Борислав Сарафов (тогава заместител на Иван Гешев), Илияна Кирилова, Емил Петров – брат на Еврото както и други магистрати, които не познавал поименно. Илияна Кирилова го срещнала в ресторанта “Осемте джуджета ” със сина си Захари Богомилов, който работел в отдел “Антитерор ” на ДАНС. Най-редовен клиент бил Борислав Сарафов, споделя в показанията си очевидецът. Срещите на Пепи Еврото с него, както и тези с брат му и Илияна Кирилова протичали доста “служебно ”. Той инструктирал магистратите, а те мълчели и кимали.

Имало моменти, в които те носели на Еврото документи, с които той се запознавал.

Свидетелят отхвърля да е засичал Иван Гешев, като клиент в ресторанта. Той акцентира, че Кристиян Христов бил най-доверения измежду чиновниците на Петьо Петров. Мъжът закупи популярност когато стана притежател на един от заводите на Изамет. Той направи опит да даде конференция след изгубването на Пепи Еврото, само че единствено BIRD съумя да беседва с него, преди да бъде арестуван. Свидетелят на прокуратурата твърди, че Христов имал ключове от всички жилища на някогашния шеф на столичното разследване. Той бил лицето, което оперирало със специфичната техника, конфигурирана в “Осемте джуджета ”.

 

Магистрати със “зависимости ” от Еврото

На 1 юни 2023 по следствието в СРП против Пепи Еврото е разпитан и очевидец с загадка идентичност под номер 24-2. Той твърди, че познава Еврото от няколко години и поддържал дейна връзка с него и някогашната му брачна половинка Любена Павлова. Свидетелят заявява, че познавал метода на деяние на Петьо Петров и знае, че той е построил доста връзки с магистрати – съдии, прокурори и следователи. В огромната си част тези връзки се градели на зависимости, които магистратите имали от Еврото.

В някои от случаите зависимостите били вследствие на записи на диалози по отношение на решаването на каузи по противозаконен метод. В други те се градели върху записи на неприлични подиуми. Най постоянно Петров съумявал да снима жертвите, до момента в който те са под въздействие на алкохол и опиати и вземат участие в интимни актове или унизителни за тях дейности. Нерядко в сниманите полови подиуми взела участие и някогашната му брачна половинка, твърди очевидецът. Според него, тя била заставяна да взе участие в това срещу волята си и благодарение на опиати. Част от въпросните записи били публикувани онлайн от Еврото, като възмездие против нея заради обстоятелството, че му се противопоставила.

В тази част показанията на очевидеца съответстват с разказаното от самата Любена Павлова в изявление за Антикорупционния фонд.

Свидетелят твърди, че с помощта на репутацията си Еврото успявал да манипулира магистрати даже и в случай че няма компромати за тях.

Такъв бил случая при който той упражнил напън над Петя Крънчева.

Като подвластни от Еврото анонимният очевидец сочи прокурорите Емилия Русинова, Божидара Ганева и Илияна Кирилова. Освен заместител градски прокурор Божидара Ганева е и брачна половинка на Радослав Димов Димов – административен началник на Софийската апелативна прокуратура. Свидетелят твърди, че е осведомен, че Петров е получил сумата от 500 000 лева с цел да повдигне обвиняване на Красимир Каменов – Къро със съдействието на Божидара Ганева.

Приживе Красимир Каменов неведнъж е изразявал убеденост, че е “поръчан ” на Пепи Еврото от Размиг Чакърян – Ами и Христофорос Аманатидис – Таки. Самият факт, че Столична дирекция на вътрешните работи търсеше Петров точно в ресторанта “Келари ”, който е свързван с Чакърян сочи, че има данни за съгласуваност сред тях.

 

Сарафов – Еврото: “силна връзка ” и “взаимни услуги ”

За връзката сред Еврото и Сарафов очевидецът твърди, че тя била мощна и не била учредена на взаимозависимост, а на взаимни услуги. Двамата работели извънредно интензивно, когато Сарафов ръководел Апелативната профилирана прокуратура. Те били и съседи в първокласния жилищен комплекс “Делта Хил ”. За това приказва и Любена Павлова, като прибавя детайлности, че дружно ходили там фамилно да си избират къщи.

Практиката на Пепи Еврото била да провежда обвинявания през СО-СГП и СП, с цел да взема след това пари от обвинените лица с заричане за удобен излаз на делата, което не постоянно се осъществило. Най-силният инструмент на Еврото били ограниченията за неотклонение, които се вземали във връзка с обвиняване лица.

Свидетелят разговарял с Еврото преди изгубването му посредством мобилно приложение и тогава Петров го уведомил, че знаел, че ще бъде изработен опит да бъде арестуван.

Екипът на BIRD няма изясненост дали по това произвеждане показния е дал и Мартин Божанов – Нотариуса. Една от версиите за гибелта му е, че той е считан от Еврото за ухажор на към този момент някогашната му брачна половинка. Бившият следовател с огромна доза възможност е смятал Божанов за един от виновните за следствието в СРП против него. Вероятно и юрист Велимир Атанасов, който беше апетитен за непосредствен на Божанов, също е считан за евентуален неприятел от Еврото. Наскоро Атанасов беше посочен за ухажор на към този момент някогашния административен началник на СПР – Невена Зартова. Която е считана за “мотора ” на следствието против Еврото. Много евентуално е ключът към разкриването на убийството на Божанов да се крие в кориците точно на това дело.

И до момента в който осветените гости на “Осемте джуджета ” стават все по-многобройни, като има и фотоси на Сарафов с Еврото, клиентите на другия магистратски клуб – SS Club на Нотариуса – не престават да са незнайни на обществеността. Съществува лист на посетителите. По думите на депутата Атанас Атанасов, в който нямало политически лица.

Факсимилета от показанията на двамата очевидци:

 

 Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовният в “Осемте Джуджета ”! Любовна спекулация с дамата на Еврото - причина за убиството на Нотариуса? Снимка: BIRD.BG

 

 Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовният в “Осемте Джуджета ”! Любовна спекулация с дамата на Еврото - причина за убиството на Нотариуса? Снимка: BIRD.BG

 

 Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовният в “Осемте Джуджета ”! Любовна спекулация с дамата на Еврото - причина за убиството на Нотариуса? Снимка: BIRD.BG

 

 Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовният в “Осемте Джуджета ”! Любовна спекулация с дамата на Еврото - причина за убиството на Нотариуса? Снимка: BIRD.BG

 

 Скандални разкрития на BIRD.BG: Сарафов най-редовният в “Осемте Джуджета ”! Любовна спекулация с дамата на Еврото - причина за убиството на Нотариуса? Снимка: BIRD.BG

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР