Скандални факти около храненето на пенсионери са установили инспектори от

...
Скандални факти около храненето на пенсионери са установили инспектори от
Коментари Харесай

БАБХ разкри зловеща гавра в дом за стари хора в Ботевград /снимки/

Скандални обстоятелства към храненето на пенсионери са открили инспектори от Българската организация за сигурност на храните при инспекция в Дом за остарели хора “Д-р Адриян Атанасов” – Ботевград. При проверка в кухнята на общественото заведение са открити храни с изминал период на валидност и ръждясали съдове.
Инспектори от ОБДХ-София област от отдел “Контрол на храните” са се натъкнали на редица нарушавания в чистотата на Дома. Установено е, че “текущата хигиена е извънредно лоша”. В документи от инспекцията се споделя още, че “част от софтуерното съоръжение е с съществуване на разяждане. Всички контейнери за боклуци не са обезопасени с капаци”. Освен това инспекторите на БАБХ са разкрили в хладилници и “храни с изминал период на годност”, които са били за менюто на възрастните хора. При инспекцията в кухнята на пансиона чиновниците на БАБХ са засекли, че “част от храните в складовото помещение, изискващи температурен режим на предпазване са отвън хладилни условия”.
Външна компания е поела изхранването на настанените в Дома възрастни хора след установените нарушавания там и неотложно е разпоредено прекъсване на подаването на храна от мръсната кухня. Това обявиха през вчерашния ден от БАБХ.
“За откритите нарушавания е формиран акт на лицето, отговорно за обекта – шефът на Дома. А това е точно Яница Иванова. Незабавно е спряно раздаването на храна от кухнята, храните неотговарящи на законодателството са ориентирани за унищожаване”, показват още от Агенцията. Проверката е открила и неприятни условия за предпазване на трапезната посуда, която е държана “в шкафове отвън хигиенични условия”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР