Скандалната идея на кмета Калин Каменов да се направи приют

...
Скандалната идея на кмета Калин Каменов да се направи приют
Коментари Харесай

Ефектът BulNews: Съветници спряха скандалната идея на Калин Каменов да прави приют за бездомници в детска ясла

Скандалната концепция на кмета Калин Каменов да се направи подслон за бездомници на метри от детска ясла във Враца се провали.
Това стана по време на сесията на общинския съвет и откакто само организация BulNews сигнализира за проектите на градоначалника. Преди минути съветници в града под Околчица орязаха мераците на кмета и екипа му и трансформираха докладната, която разгневи десетки врачани, живеещи в квартала на Табашкия мост.
Предложението бе показано в първичния му тип от зам.-кмета Мария Попова, която в безсилието си приемаше всяка една промяна, препоръчана от локалните парламентаристи. Стигна се до там, че трябваше зам.-председателят Владимир Христов да се намеси и да предложи краен вид, който да не ощетява хората в квартала, а в това време да дава опция на локалната администрация да кандидатства за средства за ремонт на някогашната детска ясла „ Гъбка “ на ул. „ Войнишка “.
Според източници на BulNews повода заради която кметският екип е избрал в началото да преустрои постройката на център за бездомници, била, че за това се отпускали повече средства.
По време на днешното съвещание обаче стана ясно, че по-голямата част от общинските съветници, както и такива от групата на ГЕРБ са на мнение, че кметското предложение за приюта по никакъв начин не е удачно.
Пръв думата в разискванията взе общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Иванов, който съобщи, че се е уведомил за казуса и недоволството на жителите от BulNews. Иванов настоя от точката изобщо да отпадне „ бездомници “ и напомни за страховете и опасенията на хората, които са основателни.
Крайният вид, който одобриха врачанските общински съветници на предлагането, е общината да кандидатства по плана „ Красива България “ за ремонт на постройката за да бъде употребена за краткотрайно настаняване на майки и деца в риск. Преди обаче да се изготви предложение за какъвто и да е ремонт и да се конкретизира защо ще се употребява постройката, от общината ще са задължени да създадат публично разискване с живеещите в квартала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР