Скандална закусkа при Херо Мустафа в деня на консултациите при

...
Скандална закусkа при Херо Мустафа в деня на консултациите при
Коментари Харесай

Сглобяват кабинет на закуска при Херо Мустафа?

Скандална закусkа при Херо Мустафа в деня на консултациите при президента Радев взриви политическата сцена у нас - задачата ѝ е да бъдат сондирани позиции за сформиране на евроатлантическо държавно управление в България зад тила на водачите на парламентарно показаните партии.

Тази заран в 9.00 часа през главата на водачите на политическите партии у нас в американското посолство у нас са били поканени обособени депутати от парламентарно показаните партии: Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, Даниел Митов от ГЕРБ, Калоян Икономов, като представител на Политическа партия, който не е уведомили авансово Асен Василев и Кирил Петков, твърди Епицентър. бг.

Христо Иванов е бил поканен от Демократична България, само че в последния миг изпраща заместител в посолството на Съединени американски щати.

Целта на закуската при американския дипломат е да се " бабува " върху основаването на евро-атлантическо държавно управление, без присъединяване на Кирил Петков, Асен Василев и Корнелия Нинова.

Лансира се Никола Минчев за министър председател при третия опит за сформиране на държавно управление, а мандатоносителят ще е “Демократична България”.

Това е най-вероятната структура на изпълнителната власт, за която Румен Радев ще бъде убеждаван през днешния ден от ръководещата до преди дни коалиция.

Корнелия Нинова научила от медиите за наличието на Кристиян Вигенин на закуската при Херо Мустафа, който за първи път си разрешава да подхваща такива дейности без да уведоми управлението на партията, само че пък не един път е заемал външно-политически позиции, разграничи от тези на партийния връх. За Българска социалистическа партия ГЕРБ и Борисов са безусловно неприемливи като сътрудници в общ кабинет.

Кирил Петков и Асен Василев са били гневни диря като разбрали за закуската и че зад тила им Съединени американски щати редят държавно управление без тяхно присъединяване.

" Отвън се подшушва да се вършат някакви евроатлантически неща с ГЕРБ. На нас и да ни го подшушват, няма смисъл, ние указания от посолства не одобряваме, без значение какви са. Със сигурност е имало индикации от, дано да кажем, съдружните сътрудници, че може би е добре да се върви в тази посока, ние твърдо сме ги отрязали ", разкри конспирацията в изявление за " Капитал " Асен Василев. Казанато от него е повече от скандално, тъй като за първи път политик от висок сан признава, че вътрешните каузи в България се вземат решение не в Народното събрание а в непознато посолство.

Василев не отговори на въпроса кои са тези посолства, само че сподели, че е " ясно за кои става въпрос ", а през днешния ден думите му бяха доказани със закуската при Н.Пр. Мустафа.

" Вчера дори имаше и изказване на Държавния департамент в тази посока ", добави вицепремиерът. И продължи: " Със сигурност е имало индикации от, дано да кажем съдружните сътрудници, че е добре да се върви в тази посока. Ние твърдо сме ги отрязали ", разкри Василев за натиска извън.

Странно е, че точно заченатата с поддръжката на " Козяк " и стартирана от Радев групировка Политическа партия към този момент е изгубила доверието на американските си настойници, които през днешния ден намират за вярно вкарването на ГЕРБ в новото ръководство на страната. Не инцидентно Борисов първи пусна формулата евроатлантическо ръководство, което се приема като посочена от Съединени американски щати цел.

Асен Василев, също като Нинова е безапелационен, че даже след евентуалните избори, без значение от резултата, коалиция с ГЕРБ ще е невъзможна.

На въпрос за реализирането на третия мандат и анонса, който идва от Българска социалистическа партия и Демократична България за включването на Има Такъв Народ в сходен кабинет, Василев изясни, че и двата им досегашни съдружни сътрудници са заявили, че в случай че мандатът отиде при някоя от тях, те ще предложат програмата, направена за неслучилия се кабинет " Василев ".

За Има Такъв Народ Василев отсече: " Втори път да се опитаме да вършим същото нещо с Има Такъв Народ за мен би било демонстрация на идиотизъм. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР