Скандална идея на Калин Каменов да се направи приют за

...
Скандална идея на Калин Каменов да се направи приют за
Коментари Харесай

Срам и позор! Калин Каменов иска да прави приют за бездомници в бивша ясла до детска градина във Враца

Скандална концепция на Калин Каменов да се направи подслон за бездомници на метри от детска ясла и градина разгневи врачани, научи организация BulNews.
Идеята му ще бъде стартирана през днешния ден на постоянното съвещание на общинския съвет от зам.-кмета Петя Долапчиева, а недоволните врачани от Табашкия мост към този момент са внесли подписка срещу решението.
В петък живеещите в квартала научили напълно инцидентно за проектите на Каменов и в началото ги приели като злословия. За да се успокоят хората, решили да ревизират какво тъкмо ще се гласоподава от общинския съвет през днешния ден и изненадващо попаднали на скандалната докладна.
Документът планува някогашната детска ясла „ Гъбка “ на ул. „ Войнишка “, която безусловно е залепена до ОДЗ „ Детски свят “, да стане подслон за бездомници.
Жители от квартала обявиха, че са изумени от предлагането и са твърдо срещу него. Хората не желаят бездомници да обикалят квартала и да стряскат децата им.
„ Как ще кореспондират по сред си детска градина и подслон за бездомници? Как ще водим децата си умерено на ясла и на градина и по какъв начин ще играят лятото в двора на детското заведение “, питат родителите и допълват, че по никакъв метод не са били известени за проектите на локалната администрация. Според живеещите в квартала там няма място за клошари, които има риск да популяризират болести.
За по-малко от 24 часа в снежната неделя възмутените врачани събраха десетки подписи против концепцията на кмета. Те обявиха също, че има надалеч по-подходящи места за изработка на подслон за бездомници, като изоставените здания в Ученическото градче край Враца. Местните поданици припомниха, че преди към две години главният претекст за закриването на детската ясла бе, че постройката е рискова за децата. Сега обаче от общината внезапно са решили, че постройката може да бъде ремонтирана и в нея да се настаняват бездомници.
В докладната е посочено, че общината ще кандидатства с план по „ Красива България “ за вътрешен ремонт на някогашната ясла, като парите за преустройството ще са в размер до 206 438 лв.. Съфинансирането на ремонта от бюджета на общината пък е минимум 30% или 82 575 лв..
Живеещите в един от най-спокойните квартали на града считат, че тези пари могат да се употребяват за нещо доста по-полезно, в сравнение с за сходна самодейност.
Врачани се питат децата на Враца или бездомниците са по-важни за кметския екип?!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР