Скандалите в навечерието на най-важните филмови награди продължават. Гилдията на

...
Скандалите в навечерието на най-важните филмови награди продължават. Гилдията на
Коментари Харесай

Оскарите: Кино дейци осъдиха решението част от наградите да бъдат заменени от реклами

Скандалите в навечерието на най-важните кино награди не престават. Гилдията на операторите и други експерти от промишлеността остро осъдиха решението на филмовата Академия няколко категории на Оскарите да бъдат сменени с рекламни блокове в живото лъчение.

Това решение обгръща премиите за операторско майторство, монтаж, грим и прическа и игрални късометражни филми. Те няма да участват в живото лъчение на премиите, а ще бъдат стриймвани онлайн и качени по-късно в уеб страницата на Оскарите. Промяната провокира рецензии в професионалните кино среди.
Нов скандал с Оскарите: Реклами изместиха няколко категории от живото лъчение Операторско майсторство, монтаж, грим и прическа и игрални късометражни филми няма да бъдат включени в телевизионното лъчение
Президентът на интернационалната колегия на операторите Стивън Постър дефинира решението като унизително.

“Това решение е извънредно обидно. Тези категории – операторско майсторство, монтаж и грим и прическа – са в основата на киното”, разяснява Постър. По думите му той изразил своето мнение пред президента на кино академията, който дал отговор, че наградените ще бъдат упоменати по време на живото лъчение.

“Това не е същото като да бъдат наградени онлайн. Киното е колаборативен развой и тази смяна издига дадени занаяти над други”, разяснява още той.

Междувременно група артисти, режисьори и оператори написаха отворено писмо до кино академията, в което приканват управлението на Оскарите да премисли решението си.

Под него са се подписали режисьорите Алфонсо Куарон, Кристофър Нолан, Майкъл Ман, Алехандро Иняриту, Гийермо дел Торо, Спайк Лий, Мартин Скорсезе и Куентин Тарантино, както и актьорите Джордж Клуни, Брад Пит, Робърт де Ниро, Елизабет Банкс, Питър Динклидж и Кери Уошингтън.
“Фаворитката ” и “Рома ” получиха по 10 номинации за “Оскар ” “Роди се звезда ” и “Вице ” останаха обратно с по осем номинации всеки
В писмото решението на академията е несъмнено като “обидно за тези, които са решили да посветят живота си на тази професия”.

От академията побързаха да отговорят, че макар решението им нито една премия няма да бъде връчена “по метод, който да остави усещане, че категорията е по-маловажна”.

Академията към момента отхвърля да промени проектите си за четирите категории. В формалното си изказване те дефинираха създалата се обстановка като плод на “неточна публицистика и дезинформация”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР