Скандалите на Олд Трафорд не стихват, а напрежението продължава да

...
Скандалите на Олд Трафорд не стихват, а напрежението продължава да
Коментари Харесай

Високо напрежение! CR7 атакува и Глейзър, Тен Хаг не го иска, той преговаря с Байерн

Скандалите на " Олд Трафорд " не стихват, а напрежението продължава да се повишава. Продължават и разкритията на Кристиано Роналдо в изявлението пред журналиста Пиърс Моргън. В новия фрагмент от диалога португалецът твърди, че притежателите на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър " не ги е грижа " за клуба.

По-рано Роналдо съобщи, че се усеща предаден от Юнайтед, като твърди, че клубът се е съмнявал в него, когато е споделил, че не може да участва на предсезонната подготовка на „ алените дяволи “ поради болестта на щерка си, а също по този начин, че и не изпитва почитание към мениджъра Ерик загар Хаг.

В последния тийзър на изявлението, оповестено от „ TalkTV “, Роналдо приказва за притежателите на клуба.

„ Собствениците на клуба Глейзърс, не ги е грижа за клуба. Както знаете, Манчестър Юнайтед е маркетингов клуб – те получават пари от маркетинга, само че от спортна панорама точка не им пука в действителност “, стартира Роналдо.



Запитан дали в миналото е приказвал или общувал със семейство Глейзър след завръщането си, португалецът отговори изрично: „ Никога, в никакъв случай. Те са дали цялата власт на президента или на спортния шеф “.

Роналдо е наясно, че някои почитатели на клуба не са удовлетворени от сегашния модел на ръководство на клуба от страна на притежателите.

„ Феновете постоянно са прави. Мисля, че почитателите би трябвало да знаят истината. Те би трябвало да знаят, че играчите желаят най-хубавото за клуба. Искам най-хубавото за клуба. Ето за какво се върнах в Манчестър Юнайтед. Ето за какво обичам този клуб. Но има някои неща в клуба, които няма да оказват помощ на Манчестър Юнайтед да доближи най-високото равнище като Манчестър Сити, Ливърпул и даже в този момент Арсенал. Ще бъде мъчно за Манчестър Юнайтед да бъде на върха в идващите две или три години “, добави Роналдо.

Манчестър Юнайтед отговори на изявлението на Роналдо с това, че ще подхващат съответни дейности незабавно, откакто станат ясни всички обстоятелства към изявлението на португалеца.

„ Манчестър Юнайтед обръща внимание на медийното отразяване на изявлението, обещано от Кристиано Роналдо. Клубът ще обмисли своя отговор след установяването на всички обстоятелства. Нашият фокус остава върху подготовката за втората половина от сезона и поддържането на импулса, вярата и сплотеността, построена измежду играчите, мениджъра, екипа и почитателите ”, се споделя в позицията от страна на клуба.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик загар Хаг, също не остана безразличен и е оповестил пред шефовете на клуба, че Кристиано Роналдо не би трябвало да играе повече за клуба, твърди ESPN. Съобщава се, че Тен Хаг е провел среща с един от притежателите Джоел Глейзър, изпълнителният шеф Ричард Арнолд и спортният шеф Джон Мъртоу в понеделник, на която са разискали изявлението на Роналдо с Пиърс Морган, в което португалецът разкритикува всичко, което се случва в клуба.

Тен Хаг сега не е в Манчестър, само че отсрочи фамилната си отмора, с цел да се оправи със обстановката. Той счита, че Роналдо е отишъл прекомерно надалеч в рецензиите си към клуба и не е останал удовлетворен от разкритието, че нападателят не почита мениджъра.

Юнайтед разбра за изявлението в часовете след трагичната победа с 2:1 над Фулъм в неделя, а в този момент ESPN написа, че в клуба към този момент прочуват по какъв начин най-добре да се оправят със обстановката. Роналдо има контракт с „ алените дяволи “ до края на сезона, само че към този момент има чувство на „ Олд Трафорд “, че португалецът няма да играе повече за Юнайтед след Световното състезание в Катар.

Изданието добавя, че редица играчи в тима са гневни от действието на Кристиано и от времето, в което елементи от изявлението му са станали обществено притежание.



Роналдо към този момент беше осъден два пъти от Тен Хаг този сезон. Той беше охулен за първи път през юли, когато си потегли преди края на срещата от предсезонната подготовка против Райо Валекано. След това португалецът беше глобен още веднъж през октомври, откакто отхвърли да влезе като промяна против Тотнъм. На Роналдо беше подредено да тренира самичък и беше изваден от състава за дербито с Челси (1:1).

ESPN написа, че Тен Хаг към момента е на мнение, че здрав и стимулиран Роналдо може да помогне на „ алените дяволи “ през втората половина на сезона, когато Юнайтед се надява да продължи да се бори за оценки на четири фронта. Нидерландецът обаче е оповестил пред шефовете на клуба, че не желае да наруши правилата си единствено поради португалския национал и е подготвен да го пусне, даже в случай че не може да му бъде обезпечен заместител през януарския трансферен прозорец.

В същото време изтече информация, че Кристиано Роналдо е провел нови диалози с немския първенец Байерн Мюнхен, защото възнамерява да напусне Манчестър Юнайтед през януарския трансферен прозорец.

" Дейли мейл " твърди, че Роналдо и неговият сътрудник Жорже Мендеш са се срещнали с Байерн предходната седмица, откакто публични лица на баварците са летяли особено до Англия за диалози. Мендеш към този момент опита да прати нападателя на „ Алианц Арена “ и в редица други европейски клубове, в това число Челси, Спортинг Лисабон и Наполи през лятото в опит да измъкне своя клиент от Юнайтед. Появиха се информации, че суперагентът е беседва даже и с Нюкасъл Юнайтед предишния месец.

Изпълнителният шеф на Байерн - Оливер Кан, съобщи през юли, че са обмисляли трансфер на Роналдо, само че той не се вписвал във „ философията “ на клуба. Германците също не бяха склонни да заплащат седмичната заплата на играча, която възлиза на 500 000 паунда, откакто заплатиха на Ливърпул 35 милиона паунда за Садио Мане като заместител на Роберт Левандовски.

Сега обаче се оповестява, че Байерн е възродил интереса си към Кристиано на фона на опасенията по отношение на здравословното положение на Мане и несигурното бъдеще на Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Роналдо продължава да мечтае да играе още веднъж в Шампионската лига, откакто най-големият му противник през годините - Лионел Меси, е единствено на 11 гола от върха му от 140 попадения в най-престижния европейски клубен шампионат. Интересното е, че Байерн се изправя против Меси и Пари Сен Жермен на 1/8-финалите в ШЛ през февруари следващата година.



Собственикът на Челси Тод Боули също може да предложи на Роналдо излаз от Ман Юнайтед през януари. Американецът е в близки връзки с Мендеш и се интересуваше от Роналдо през лятото, само че тогавашния управител на „ сините “ – Томас Тухел, отхвърли да вземе португалецът в състава си. Последните информации сочат, че и новият ментор на лондончани - Греъм Потър, също не е въодушевен от вероятността да бъде притеглен петкратният притежател на „ Златната топка “ на този стадий от кариерата му.

Звездата на Португалия се причисли към националния тим в подготовката за идното Световно състезание, което стартира на 20 ноември. В състава на Португалия обаче е и съотборникът му при " алените дяволи " - Бруно Фернандеш, а срещата сред двамата бе изпълнена напрегнато.

Sky Sports популяризира видео от първия път, когато двамата се виждат след изявлението на Роналдо. Това се случва точно в съблекалнята на португалския народен тим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР