Скандалите на корта определено не са непозната територия за Холгер

...
Скандалите на корта определено не са непозната територия за Холгер
Коментари Харесай

Отново в окото на бурята: Руне провокира испанската публика и тя не му остана длъжна

Скандалите на корта несъмнено не са непозната територия за Холгер Руне и младият датчанин не пропусна да се въвлече в нов подобен. 20-годишният тенисист си навлече гнева на испанската аудитория по време на неговия мач с Александър Давидович Фокина, когато изтри преднамерено противоречив отпечатък с крайници си и след това насочи провокиращи жестове към трибуните.

Спорната обстановка се разви в седмия гейм от първия сет, когато скандинавецът пласира неспасяем сервис, с който си обезпечи преднина от 4:3, само че локалният представител беше безапелационен, че топката е в навън и изиска намесата на електронната система. Ястребовото око недвусмислено сподели, че началният удар е закачил линията, само че Давидович Фокина настояваше по какъв начин очевидно е станала неточност, тъй като отпечатакът от топката е очевидно отвън корта.

Това докара до появяването на супервайзера, единствено че правилникът е подобен, че никой няма право да поправя отсъденото от системата, а Руне очевидно беше нервиран от забавянето на мача и приканваше феновете да замълчат по неособено любезен метод.

В почивката пък Карлос Бернардеш изнесе лекция на младока и му сподели, че феновете ще стават все по-враждебни към него, в случай че продължи да се държи по този метод и в един миг просто ситуацията ще стане неконтролируемо. Световният номер седем обаче не се вслуша в думите на опитния съдия и продължаваше да хаби непотребна сила, като се обръщаше с лице към испанските почитатели, с цел да отпазнува бурно съвсем всяка една извоювана по-важна точка, единствено че това само утежни нещата и в последна сметка финалистът от Монте Карло се поддаде на напрежението и позволи проваляне от локалния любим.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР