Скандалите и напрежението около оставките на медиците от МБАЛ Иван

...
Скандалите и напрежението около оставките на медиците от МБАЛ Иван
Коментари Харесай

Болница пред фалит!? Пари или политика стои зад бунта на медиците в Гоце Делчев?

Скандалите и напрежението към оставките на медиците от МБАЛ „ Иван Скендеров ” в Гоце Делчев взе застрашителни размери във време на изключително състояние в страната. Мнозина се питат за какво се стигна до патовата обстановка болничното заведение да остане без лекари и кой е отговорен за неразбориите към шефа на лечебното заведение доктор Владислав Улевинов и медиците, които напуснаха с бели рози, написа Regiona.bg.
„ Воюваме с невъобразим зложелател, а медици напущат, когато са най-нужни. След ежбите и политическите пристрастия на карта е заложено здравето на хората от цялата община. Кой е виновен за споровете? “, питат локални поданици.

Едни считат, че конфликтните са си напълно вътрешни, други пък допускат, че пръст в тази работа има общински консултант, който има апетити към болничното заведение.

Според шефа доктор Владислав Улевинов груповото овакантяване на медиците е надълбоко умислен акт от група сътрудници, които желали да бойкотират програмата му за стабилизиране на болничното заведение.

Основните недоволства на лекарите пък са за липса на връзка от страна на шефа с тях, отвод от негова страна да им дава информация, касаеща настоящата им активност, незаслужено разпределение на фонд „ Работна заплата”, фиктивен от шефа фонд „ Личен принос”, по който се облагодетелстват финансово единствено доближените му, затруднено доставяне с медикаменти на отделенията, както и еднолично поправяне от негова страна на лечения в опит да пести медикаменти.

Днес се привиква изключителна сесия на Общинския съвет в Гоце Делчев, с цел да се спомага за превъзмогване на спора в болничното заведение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР