Скандалите и футболът вървят ръка за ръка, откакто най-великата игра

...
Скандалите и футболът вървят ръка за ръка, откакто най-великата игра
Коментари Харесай

ТОПСПОРТ представя най-големите скандали, разтърсили футболния свят

Скандалите и футболът вървят ръка за ръка, откогато най-великата игра завладя целия свят. Корупция, уредени мачове, секс афери, изнудване с видео записи, побоища... Листът е дълъг. През последните дни обаче, най-нашумялата история е с присъединяване на Патрис Евра.

Припомняме, че някогашният футболист на Манчестър Юнайтед изрита един от почитателите на Марсилия още преди мачът на тима да стартира. Защо? Да, безспорен факт е, че Евра е във футбола не от през вчерашния ден и от дълго време би трябвало да се е научил да не обръща внимание на виковете от трибуните, на обидите... Но и той е човек, като всеки един от нас. И несъмнено, че би дал отговор на провокация. Нима последователите са почтени? Отидете на мач някой уикенд, където и да е. Без значение страната, шампионата, дивизията. Чуйте песните на почитателите, чуйте виковете им, чуйте обидите, ориентирани към футболистите, поради които в действителност са отишли на стадиона. Вижте летящите предмети към терена. Отново ли ще обвините играчите, които са се поддали на най-човешката страст, да отвърнат на удара? Едва ли.

Именно по тази причина ТОПСПОРТ ще напомни на читателите си едни от най-големите кавги, раздрусали освен футболния свят, като задачата не е омаловажаването на дейностите на Патрис Евра . Но в случай че той е огромният виновник, какви биха били хората, разказани в редовете по-долу или най-малко по-голямата част от тях?

Вижте кои са те:

1. Тъй като за всеки почитател на Манчестър Юнайтед, случката с Евра напомни " кунг фу удара на Кантона ", той също ще откри място в тази ранглиста. През 1995 година Ерик Кантона бе осъден с отнемане от спортни права за цели 9 месеца, откакто по време на мач на Манчестър Юнайтед с Кристъл Палас, изрита почитател на противника на " алените дяволи ". И до ден-днешен легендата на Юнайтед признава, че не съжалява за дейностите си.



2. Корупционният скандал на ФИФА. През май предходната година светът стана очевидец на най-големия скандал във футбола в историята на този популярен спорт. Разследване на полицията тогава разкри, че тогавашният президент на ФИФА - Сеп Блатер и президентът на УЕФА - Мишел Платини са забъркани в корупция. Скандал, който приключи кариерите и на двамата. Скандал, доказващ, че място за морал в света на парите, очевидно от дълго време няма.

 Снимка 220861
Източник:

3. Сред свадите попада и име на футболист, минал през България - неприятното момче на Левски - Хеан Деса. Скандалджията е прякор, който несъмнено му пасва. В родината ни няма да бъде запомнен с извънреден футболен гений, а с многочислени шокиращи разкрития. Мишката, както е прочут в Перу, има три деца от две разнообразни дами. Бившата му брачна половинка - Клейди Рос го съди поради побой. Тя разкрива, че когато Хеан прекалявал с алкохола, я пребивал от пердах, ритал я, удрял я с юмруци в лицето, душил я е... И то до момента в който била бременна с второто им дете. Листът на деянията на някогашния футболист на Левски също е дълъг. Втората му брачна половинка - Елва Врацко също разкри за сходно държание и към нея... Мераците му към мъже, облечени като дами... Въпреки скандалното си държание обаче, Лудия реши да търси възмездие в църквата, с цел да поправи грешките от предишното.

 Официално: Левски изгони Хеан Деса!
Официално: Левски изгони Хеан Деса!

Скандалният футболист уволнен дисциплинарно

4. Убийството на Андрес Ескобар. Изминаха 24 години от гибелта на бранителя, която разтресе света. На 2-ри юли 1994 година в Меделин,, колумбийският национал е убит. Причината, по неофициална информация, е автоголът, който си отбелязва по време на Световното шампионата същата година при загубата от Съединени американски щати. По това време, в Колумбия има доста нарковойни след убийството на Пабло Ексобар и е едно от най-опасните места за живеене, като Меделин е и градът с максимален % смъртност за година. Въпреки това и до през днешния ден, никой не има вяра, че гибелта на Андрес Ескобар е била инцидентна. За разлика от своя адаш, бранителят е бил най-чистото лице на страната си и над 120 хиляди души участват на погребението му. След неговото ликвидиране, съвсем всички звезди в състава на националния тим напущат и отхвърлят още веднъж да облекат фланелката на отбора.

След мача със Съединени американски щати, всички получават ужасни закани и обстановката в тима не е по никакъв начин позитивна, изключително след връщането на тима в Колумбия. Въпреки това, на 2-ри юли Андрес Ескобар и негови другари вземат решение да се позабавляват в нощен клуб. Към 3 часа след среднощ, той си потегля от бара, само че на паркинга е посрещнат от някогашни телохранители на най-големите наркобосове, които стартират да се заяждат с него и го прострелват няколко пъти. Четиридесет и пет минути по-късно, футболистът издъхва в болничното заведение. " ESPN " даже направи документален филм за двамата Ескобар.



5. Злощастният случай с тима на Шапекоензе. Едва ли има човек, не запомнил какво се случи предходната година на 28-ми ноември.

 Те мечтаеха да бъдат първенци, а се трансфораха в митове! (СНИМКИ+ВИДЕО)
Те мечтаеха да бъдат първенци, а се трансфораха в митове! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Приказната история на клуба, който ще остане безконечен!

Полет от Боливия към Колумбия се разруши преди да успее да кацне на летището, а на борда му се намираха 77 пасажери, като единствено 6 от тях оцеляха. Самолетът превозваше играчите, треньорите и админите на футболен клуб Шапекоензе, както и няколко публицисти. Само трима от състава на Шапе съумяха да се спасят. След случилото се обаче, се появиха разкрития, които демонстрираха, че това напълно не е било случай, а злополучната преживелица е можела да бъде предотвратена и животът на 71 индивида да бъде избавен. Един от оживелите - Нето описа неотдавна, че компанията, чиято благосъстоятелност е самолетът, орязвала горивото, с цел да пести пари, още веднъж и още веднъж. Било е въпрос на време нещо толкоз извънредно да се случи.


" Утрешният ден принадлежи единствено на Бог ": Разтърсващата история на оживелите футболисти на Шапекоензе

Тяхната изповед бе оповестена в " The Players Tribune "

6. Скандалът с възрастта на нигерийските футболисти. Началото му датира още от 1988 година, когато Нигерия е осъдена от ФИФА да не взе участие в нито един шампионат, проведен от федерацията поради това, че в състава на националния тим на трима от играчите били вписани разнообразни рождени дати и години съпоставяне с минали издания, в които са взели присъединяване. Най-голямата машинация обаче, е разкрита чак през 2009-а по време на Световното състезание за младежи до 17 години. След като ФИФА афишира, че ще направи следствие каква е възрастта на всички участници в шампионата, Нигерия отстранява цели 15 играчи от състава си. От федерацията на страната даже признаха: " Винаги сме мамили, това е безспорен факт ".

 Снимка 322941

7. Употребата на неразрешени субстанции. Диего Марадона, Коло Туре, Андриан Муту, Рио Фърдинанд, Франк де Бур, Ям Стам са единствено дребна част от футболистите, които са се забърквали в скандал за потребление на неразрешени субстанции. Единственият обаче, получил най-тежко наказване - премахване от присъединяване на Световно състезание поради позитивна проба допинг, е Марадона. Легендата на футбола даже няколко пъти бе покрай гибелта поради зависимостта си към опиатите.

 Снимка 240990
Източник:

8. Футболистът, който вместо да се трансформира в най-големия вратар на Бразилия, беше наказан за убийството на любовницата си.

Годината е 2010-а, а водеща вест в бразилските медии е изгубването на модела и някогашна порно актриса - Елиса Самудио. В следствие се схваща, че тя е била пребита до гибел, а тялото ѝ изоставено в отдалечена къща край Есмералдас, където е изядено от кучета. Четири месеца преди този момент, хубавицата ражда наследник на въпросния вратар - Бруно, който обаче първоначално оспорва дали детето фактически е негово. Двамата нямат публична връзка, моделът е със статут държанка на бразилеца, защото той е щастливо женен. По това време, сътрудникът му договаря с Милан за трансфер, а изкусителката не желае да направи аборт и стартира да изнудва играча за пари, с цел да не разкрие истината пред медиите. Истина, която би навредила на репутацията му и би разрушила фамилията му. Именно по тази причина той се задейства и провежда отвличането ѝ. Двама негови другари я водят в отдалечената вила, където я изтезават за тя да се откаже от въпросните искания за прехрана, които има. Един от похитителите е някогашен служител на реда и точно той прави убийството. Нарязва тялото на Елиса на части и парче по парче го дава на ротвайлерите, с цел да скрие материалните доказателства за осъщественото действие. Скоро по-късно Бруно е задържан, а договорът му с Фламенго мигновено анулиран. През 2013 година, той е наказан на 22 години затвор, само че юристите му не престават да апелират присъдата. През февруари, тази година, откакто излежава общо 6 години и седем месеца, той още веднъж е свободен човек, откакто юристите му подават тъжба за техническа нередовност по делото.

 Снимка 322942
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР