Скандали при гласуването на бюджета, отстраняване на районни кметове и

...
Скандали при гласуването на бюджета, отстраняване на районни кметове и
Коментари Харесай

Кметът Благомир Коцев: Най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна

Скандали при гласуването на бюджета, премахване на районни кметове и политически конфликти сред остарял и нов градоначалник. Това са част от акцентите в първите 100 дни ръководство в община Варна. 

" Когато има пъстър общински съвет, не всеки път можеш да разчиташ на поддръжка. За мен би трябвало да се ръководи транспарантно. Опозицията цели да подлага на критика, само че, в случай че е градивно, а не с неоснователни нападки. Варна е комплициран град, само че след изборите и макар трудностите нещата постепенно се трансформират. ГЕРБ и " Възраждане " най-вече подлагаха на критика бюджета. Големите, значими комисии са бюджетната и по общинската благосъстоятелност. Не искахме да ги отстъпваме. Бизнесът има посланичество в Общинския съвет, само че не и болшинство. Той не е свързан с администрацията. Бизнес невинаги значи подмолни покупко-продажби ", разяснява кметът на Варна в предаването " На фокус " по Нова телевизия. 

" Най-късно до 2 години ще има буферни паркинги в Морската градина на Варна. Вървим към процедура на закриване на съществуващите паркинги в парка ", уточни Коцев.

Той разяснява и акциите на Пловдивския панаир. Част от тях има и община Варна. Според градоначалника те би трябвало да се върнат в ръцете на страната. " Общинският съвет желае изчакване на делата, които се водят в съда. Прозира скрита приватизация, в която предната варненска администрация е взела участие. Възможно е да е имало чиновници, влезнали в сделки ", сподели кметът.

Според него няма спор на ползи със заместник-кметовете. " Двама от петима от тях са свързани с мен. Работил съм с тях и са експерти. Знам, че ще свършат добра социална работа. Двама районни кметове бяха отстранени. Единият - на " Приморски ", има доста противоречив детайл. Направил е всичко допустимо да излезе от адвокатско дружество. На " Одесос " е с сходен проблем - участва в сдружение, в което е едноличен търговец. Казусът е в съда ", съобщи кметът на Варна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР