Скандален видеоклип взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как

...
Скандален видеоклип взриви социалните мрежи. На кадрите се вижда как
Коментари Харесай

Служител на БГ тол обижда преминаващи границата

Скандален видеоклип взриви обществените мрежи. На фрагментите се вижда по какъв начин чиновник на БГ тол се държи жестоко и наскърбява преминаващ границата при „ Дунав мост” българин от молдовски генезис. Потърпевшият е изпратил видеото на платформата „ Обществен контрол”, която съществува във Фейсбук и YouTube. „ Това е гражданска медия, която е основана за да бъде коректив на нередностите, които виждаме в страната ни, слагането им във фокуса на обществото и надлежно намиране на решение”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” Иво Дошев.

Той описа, че абсурдът с молдовския жител е зародил в резултат с неразбирателство с заплащането, което би трябвало да се извърши от водачите на „ Дунав мост”. „ В съответния случай мъжът е желал да заплати с карта, а не в брой. По някаква причина чиновниците на БГ ТОЛ обаче са се пробвали да го принудят да заплати в брой”, описа Дошев.

По думите му служителят на границата е показал възприятие за безотговорност. „ Това надменно отношение на този чиновник е най-малкият проблем. Това видео демонстрира, че този човек има възприятие за недостижимост. Това е въпрос, който слагаме във фокуса на новия министър на превоза, който също е от Русе, с цел да бъде решен. Друг е въпросът за какво тези хора ги карат да заплащат в брой?”, попита Дошев. Той акцентира, че казусът е от края на октомври. При инспекция на екип на NOVA на място се оказа, че на гишето, на което е станал абсурда, няма POS терминал и заплащанията на такси се правят единствено в брой.

Последва позиция и на страната – казусът ще бъде тестван, а сходно държание не може да бъде толерирано. За NOVA от Националното тол управление- Русе са изпратили писмен отговор, че вършат инспекция и са се извинили на пострадалия.

Въпреки че тол ръководството е към Министерството на районното развиване и благоустройството министърът на превоза Николай Събев, който е на посещаване в Русе, съобщи, че още в четвъртък е подал сигнал до всички способени институции за инспекция на случая. Той акцентира, че сходно държание от нито един държавен чиновник "повече няма да се случи ".

По-късно денем след питане на NOVA от БГ ТОЛ направиха коментар по случая. От там обявиха, че се прави инспекция. Националното тол ръководство е известено за случая от жителя на Молдова. Веднага му е изпратен отговор, с което се поднесени извинения от името на пътната администрация.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР