Скандален случай в една от ТЕЛК комисиите в Благоевград с

...
Скандален случай в една от ТЕЛК комисиите в Благоевград с
Коментари Харесай

Парализирана жена с 5 инсулта се яви на ТЕЛК комисия

Скандален случай в една от ТЕЛК комисиите в Благоевград с днешна дата - парализирана жена от село Рупите, с прекарани пет инсулта, беше докарана с частна кола за спешна помощ за преосвидетелстване пред Комисията.

Обясненията на лекарите и управлението на болничното заведение за това, че не се извършва наредбата за визити на място при лежащо заболели, е, че са доста натоварени и няма задоволително средства.

Евангелия Костова е на 77 години. Според последното решение на ТЕЛК от преди 15 години тя е със 73% загуба на работоспособността. Близките ѝ подават документи за преосвидетелстване преди година и 3 месеца. Докато чакат, положението и прогресивно се влошава- парализа и отоци по цялото тяло. За изцяло неподвижната жена се грижи 81-годишният ѝ брачен партньор:

Дъщеря ѝ Аксиния написа молба до ТЕЛК специалисти да дойдат на място в село Рупите, на което дамата има право. Получава отвод, само че с уточнението, че могат да я преосвидетелстват по документи. Които след година и половина не отразяват действителното й положение.

Тогава фамилията се принуждава да наеме частна кола за спешна помощ и да я транспортира до Благоевград. Където околните се натъкнаха на редица трудности с качването на носилката до третия етаж, където е ТЕЛК комисията, защото профилираният асансьор е с чип.

На въпроса за какво е отказано домашно посещаване и освидетелстване, доктор Олег Кашукеев реагира по този начин: „ Прочетете си там какво сме писали, няма да ви кажа нищо “.

Какво се е случило вътре, в резюме изясни дъщерята Аксиния:

„ Погледнаха, че краката са доста подути… От какъв брой време е по този начин?... От 5-6 месеца… Госпожо, може да си я отведете в колата за спешна помощ. Изчакайте извън за протокол ".

Според болничното управление визитите на ТЕЛК комисиите на районен принцип при лежащо болните е съвсем неосъществим поради натовареността им и поради липса на средства.

Защо околните на Евангелия Костова си предизвикаха всичко това?

„ За да излезе решение, че е изцяло неподвижна, тъй като ние живеем надалеч. Трябва някаква помощ “.

След 30 минути дамата получи документ за 100% неработоспособност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР