Скандален случай в една от ТЕЛК комисиите в Благоевград. Парализирана

...
Скандален случай в една от ТЕЛК комисиите в Благоевград. Парализирана
Коментари Харесай

Парализирана жена с 5 инсулта се яви лично на ТЕЛК комисия

Скандален случай в една от ТЕЛК комисиите в Благоевград. Парализирана жена, с прекарани пет инсулта, е докарана с частна кола за спешна помощ за преосвидетелстване пред Комисията. Обясненията на лекарите и управлението на болничното заведение е, че не се извършва наредбата за визити на място при лежащо заболели, тъй като са доста натоварени и няма задоволително средства. Жената получава документ за 100% неработоспособност.
Евангелия Костова, живее в село Рупите. Тя е на 77 години. Според последното решение на ТЕЛК от преди 15 години тя е със 73% загуба на работоспособността. Близките ѝ подават документи за преосвидетелстване преди година и 3 месеца. Докато чакат, положението и прогресивно се влошава- парализа и отоци по цялото тяло. За изцяло неподвижната жена се грижи 81-годишният ѝ брачен партньор.

Дъщеря ѝ Аксиния написа молба до ТЕЛК специалисти да дойдат на място в село Рупите, на което дамата има право. Получава отвод, само че с уточнението, че могат да я преосвидетелстват по документи. Които след година и половина не отразяват действителното й положение.

Тогава фамилията се принуждава да наеме частна кола за спешна помощ и да я транспортира до Благоевград. Където околните се натъкнаха на редица трудности, едно от които е качването на носилката до третия етаж, където е ТЕЛК комисията, защото профилираният асансьор е с чип.

Дъщерята на възсрастната жена споделя, че в комисията са погледнали, че краката й са доста подути. Разбра ли са, че това е по този начин от 5-6 месеца. След това са декларирали, че може да я върнат в колата за спешна помощ и да изчакат извън за протокола.

Близките на Евангелия Костова са си предизвикали всичко това, единствено с цел да излезе решение, че тя е изцяло неподвижна, тъй като те живееят надалеч, а имат потребност от помощ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР