Скандален случай на злоупотреба с набиране на средства за лечение

...
Скандален случай на злоупотреба с набиране на средства за лечение
Коментари Харесай

Руски сайт за псевдодарения печели на гърба на болно българче

Скандален случай на корист с набиране на средства за лекуване на болно дете потресе Асеновград. 5-годишно момиченце и родителите му станаха жертви на подла машинация . Потърпевшите настояват, ч е съветски уебсайт за щедрост е откраднал фотосите на болната им дъщеря  за набиране на средства от хора по целия свят, осведоми

Пред NOVA родителите изясняват, че показаната в уеб страницата история е фалшифицирана, а всички, които са превели пари, са били подведени. Сумите отивали по сметки на съветски жител, а не в фамилията на болното дете от България.

За измамата фамилията от Асеновград схванало преди два дни от своя близка. Самоличността на детето обаче била изменена. Там Ева Чолакова е показана с съветско име.
„ Предоставили са фотоси на нашето дете под името Маша Кузловска . Всичко е фалшифицирано - документите, персоналните данни и експертизите ”, сподели бащата Евелин Чолаков

В известието на съветския уебсайт е упоменато, че детето, което се нуждае от средства, сега се лекува в Южна Корея. 5-годишната Ева обаче е с родителите си в Германия. Тя е в немска клиника, където й е направена трансплантация на стволови кафези. -->

Родителите неведнъж опитвали да се свържат с съветския уебсайт „ Милосърдие “, регистриран в Екатеринбург, само че блъснали на камък . Техни близки също не съумели. Сайтът за България вече е блокиран, а на телефона в Русия никой не дава отговор. Потърпевшите ще сезират полицията.

„ Ще създадем всичко допустимо да сигнализираме управляващите да се задействат и да открият от кое място идват тези измами ”, безапелационна е Емилия.

Проверка на NOVA откри, че сметката е на името на съветски жител и досега в нея са събрани над 2,1 млн. рубли.

Състоянието на дребната Ева, която е с диагноза Сарком на Юнинг се усъвършенства и лекарите в Германия дават вяра.

„ Ева е добре. Премина курс лъчетерапия. В момента предстоят цялостни проучвания на положението ѝ, с цел да се види по какъв начин ще продължи лекуването ”, показа бащата.

В родния ѝ Асеновград продължава акцията за набирането на средства за лекуването. Нужни са още към 50 000 лева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР