Скандален клип с агитация в селата в Община Созопол бе

...
Скандален клип с агитация в селата в Община Созопол бе
Коментари Харесай

Говорител в ромска махала: Българите са сган, която мисли за другите само как крадат

Скандален клип с пропаганда в селата в Община Созопол бе споделен в обществените мрежи. Той е сниман в нощта преди деня за размисъл в едно от огромните села в общината, съобщи БТВ.

"Оттук нататък отиваме в мрачевина. Ако ние на следващия ден не мислим за кого гласуваме, ей това детенце, виждате ли го – няма да бъде в детска градина гратис! Разбрахте ли ме? Ей, тези дечица, дето се раждат, няма да имат по 1000 лв.. Българите са паплач, която мисли за другите единствено по какъв начин крадат! ", се чува във видеото.

Събранието на улицата е в наличието на определения за четвърти мандат кмет на селото и на общински консултант. "5 години общината ви гледа децата, 5 години! Тези 5 години сметни ги в пари, ние имаме повечко деца, това са едно 20 000 лв. на едно семейство. Тези 20 000 лв. ти би трябвало да ги дадеш на някого. Трябва да ги изкараш тези пари, а с тези пари ние направихме, погледнете какви къщи! ", споделя мъжът във видеото.

Страх, закани и нападателна пропаганда, на това споделят, че са подложени жителите на морската община, изключително в селата. Въпреки това няма нито един публично подаден сигнал в полицията или в ОИК, няма и нито един арестуван.

В деня на изборите клипът е най-обсъжданата тематика в селото. "За нас не е обикновено това нещо - да ни наскърбяват и да ни назовават "сган ", и кметът да ръкопляска и да се съгласява с тях ", споделя Денис Желев.

"Нищо подмолно няма! Човекът, който го сподели, няма задни мисли. Аз не го и чух какво е споделил сега, въпреки че бях, да бях там, само че не чух какво е споделил, че е споделил думата паплач ", изяснява Иван Пазвантов - кмет на селото.

Водещият на събранието оправдава репликите си с неточност на езика. "Аз не можах да го дефинирам добре, тъй като минават хора и плашат хората: "Ще гласувате за 5 лева, ще гласувате за 10 лева! " Исках по този начин да го дефинирам, само че неточност на езика, за което мощно се оправдавам ", сподели Борис Янев. Той изяснява, че в селото небогати роми няма, тъй като работят в общинските компании за сметосъбиране и озеленяване.

Цял ден полицията следи изборите и не разрешава скупчване пред секциите. Активността, както и на първия тур, е доста висока - до 17 часа са дали своят вот 61,5%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР