Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че

...
Скандалът започна, след като преди дни собственикът им обяви, че
Коментари Харесай

След няколко часа скандали: СОС няма решение за рестарта на лифтовете на Витоша

Скандалът стартира, откакто преди дни притежателят им разгласи, че и последният работещ до неотдавна въжен превоз на Витоша- Симеоновският, дефинитивно стопира работа

Без предложение по какъв начин Столична община да изиска от собственика на лифтовете към Витоша да възвърне активността им завърши изключителната сесия на общинския съвет, свикана по искане на обединението на кмета Васил Терзиев - ПП/ДБ/ " Спаси София ". След повече от 3 часа диспути общинските съветници прекратиха съвещанието, без да стане ясно какво ще е бъдещето на оборудванията. Скандалът стартира, откакто преди дни притежателят им разгласи, че и последният работещ до неотдавна въжен превоз на Витоша- Симеоновският, дефинитивно стопира работа. Преди това същото се случи с Драгалевския и с Княжевския.

На съвещанието ГЕРБ повториха тезата си, че окончателното прекъсване на Симеоновския въжен превоз дава право на общината да скапе приватизационния контракт с " Витоша ски " и да придобие още веднъж лифтовете. А също да предяви искания към компанията за неустойка в размер на 8,3 млн. колкото са платени за акциите на " Въжени линии ". Общинският консултант от ГЕРБ Прошко Прошков заяви, че въпросът ще бъде издигнат пред Надзорния съвет на Столичната общинска организация за приватизация и вложения (СОАПИ). Според Прошков, който е началник на надзора й, договорът с " Витоша ски " планува защитна клауза, която е, че предметът на активност на сдружението е " транспорт на пасажери със оборудванията на Витоша ". ГЕРБ обявиха също че кметът Васил Терзиев пази ползите на приватизатора, защото още не е изискал повреждане на контракта и не изискал налагане на наказателна клауза.

Диана Тонова от Българска социалистическа партия, която също е правист, попита ГЕРБ за какво още по времето на Фандъкова не е поискано повреждане на контракта с " Витоша ски ", откакто през 2017 година Драгалевският въжен превоз прекрати активност. Според нея предметът на активност на компанията планува пасажерите да се транспортират с всички уреди, защото формулировката е " оборудванията ", което трайно не се извършва от приватизатора. Както е добре известно, Княжевският въжен превоз, който също е благосъстоятелност на " Витоша ски ", не действа от 1991 година

От обединението на Терзиев разясниха, че договорът за приватизация е изработен по този начин, че правосъдното дело за развалянето му ще бъде дълго и сигурно ще бъде изгубено, а софиянци ще бъдат натоварени с разноски за покриване на разноските по него.

Докато траеше съвещанието пред Столичния общински съвет имаше и митинг. Демонстранти отидоха пред Столична община, с цел да изразят своето неодобрение от Васил Терзиев и екипа му. Причината е реорганизацията на придвижването на основни столични булеварди, които провокира проблеми на софиянци и посетители на града.

Освен това на място бяха и родители на деца, убити от пияни и дрогирани шоьори. Те желаят незабавната оставка на общинският консултант от групата на ППДБ „ Спаси София “ Благовест Георгиев. Припомняме, че той беше хванат да кара пийнал, само че не пожела да напусне СОС, а групата на новите ръководещи от „ Промяната “ го скриха и просто обявиха, че не могат да го принудят принудително да напусне СОС.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР