Скандалът във футболния клуб Борислав (Първомай) се разгаря с пълна

...
Скандалът във футболния клуб Борислав (Първомай) се разгаря с пълна
Коментари Харесай

Карали първомайската трупа да играе контроли в Коматево

Скандалът във футболния клуб Борислав (Първомай) се разгаря с цялостна мощ, откакто нескрито изскочиха още меко казано съмнителни обстоятелства. Както " Марица " към този момент заяви, 10 играчи на третодивизионния отбор напуснаха с декларация, че не желаят да играят в уговорени мачове. В нея те оповестиха, че причина за това е новото управление, което ги карало да вземат странни решения по време на дуелите. " Конкретната причина за това наше решение е новото управление на тима. За нас инструкции,като - " Дузпата би трябвало да бъде пропусната " и " Резултатът би трябвало да остане 1:1 " са невъзприемливи и неприемливи. В нашите съзнания лицата, които един път са издали и състезателите, които даже един път са изпълнили сходни нареждания си остават вечно компрометирани ", гласи декларацията подписана от 10-те състезатели.
Днес стана ясно, че една единствена контрола по време на зимната пауза се е играла в Първомай. Градчето има два стадиона, а в близките села също разполагат с прилични за равнището на Трета лига терени. Случайно или не, управлението избира да играе всички контроли зад добре оградената база на Ботев в Коматево. 

Скромният откъм триумфи отбор на Първомай направи най-хубавото си класиране от десетилетия насам като приключи на трето място есенния полусезон в Югоизточната трета лига. По мнението на експерти това се дължи значително на младият треньор Спас Колев. Изненадващо обаче Колев хвърли оставка след есенните триумфи. " Тръгвам си с високо вдигната глава, няма от какво да се срамя! Решението е персонално мое... просто нямаме точка на секване с новото управление, на които поисквам доста бъдещи триумфи! Винаги съм имал личните си възгледи, когато става дума за футбол и нямам желание да се трансформирам... ", разгласи младият експерт.
Какво е продуктувало сложното решение на Колев, единствено можем да гадаем. Малко по-късно обаче кметът на Първомай Ангел Папазов обяви публично, че мъжката групировка към този момент ще има собствен спонсор – арменския жител Давид Гаспарян. За собствен представител и състезателен шеф Гаспарян е назначил Николай Николов.
Преди протеста на 10-те играчи, в клуба е имало много бурно съвещание. Част от управата е застанала зад футболистите, само че по-силни се оказали съперниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР