Скандалът в Народния театър е на път към развръзка. Първата

...
Скандалът в Народния театър е на път към развръзка. Първата
Коментари Харесай

Скандалът в Народния театър: Ще има ли развръзка?


Скандалът в Народния спектакъл е на път към развръзка. Първата натрупа на България евентуално ще остане без PR и без основен режисьор.

До решението се стига месеци откакто Александър Морфов надраска вратите на кабинетите на Велислава Кръстева и на шефа Васил Василев, откакто Кръстева придружи Ахмед Доган на изборите на 2 октомври.

Всичко стартира на 29 октомври 2022 година след зрелище „ Хъшове “ основният режисьор Александър Морфов надраска вратата на PR специалиста на театъра Велислава Кръстева и махна табелката с името ѝ.

Действията си изясни като реакция след последните избори, когато Кръстева придружи почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до секцията за гласоподаване.

Според източници на bTV шефът на Народния спектакъл Васил Василев е внесъл в министерството на културата нова управническа конструкция, в която липсват pR и основен режисьор - позициите, които заемат Велислава Кръстева и Александър Морфов.

От Министерството потвърдиха, че е постъпил план за Устройствен устав на театъра, който е върнат.

Актьори от театъра импровизирано споделят, че Кръстева е подала оставка. Потърсена за коментар, тя резервира безмълвие. Морфов също, само че пред БНР преди ден показа, че е очаквал да бъде отхвърлен и разкритикува шефа.

Директорът на театъра Васил Василев изключи мобилния си телефон.

По тематиката към този момент има няколко подписки - една за Морфов, подкрепена от над 5 000 жители. Втората е с искане за оставка на шефа и трета - в негова поддръжка, подписана от част от трупата на Народния спектакъл.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР