Скандалът в митниците е толкова голям, че към момента дори

...
Скандалът в митниците е толкова голям, че към момента дори
Коментари Харесай

ШЕФКАТА НА МИТНИЦАТА РЪКОВОДИЛА ПЕРСОНАЛНО ОПГ ЗА КОНТРАБАНДА! ШОКИРАЩИ ДЕТАЙЛИ ОТ ДЕЙНОСТТА НА ПРЕСТЪПНАТА ГРУПА! /ВИДЕО И СНИМКИ!/

Скандалът в митниците е толкоз огромен, че все още даже експерти се пробват да проучват мащаба му. По информация на MEDIAMALL участниците в него са доста, само че всички те са били директно ръководени от шефката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова.

Източници на MEDIAMALL настояват, че първата засечка за присъединяване на Петя Банкова в контрабандните канали е още от времето, когато тя е заместник-директор на Агенцията, а Павел Тонев е неин началник.

Първата засечка идва, когато от Турция през България в посока Германия влиза камион. Специално, с цел да го посрещне, на платното с кантара е подложен избран човек, който не е инцидентен, а приятелката от детинство и някогашна интимна другарка на лицето Георги Калпакчиев. Става дума за митническата служителка Диманова. Нейната съществена задача е да обезпечи гладко прекосяване на въпросния камион през границата. За да се случи това, тя авансово насочва оперативния митнически чиновник, работещ към наркоотдела, по подправен сигнал. Така, освободила се от него, Диманова обезпечава свободен кулоар на камиона, само че за нейно злощастие тогава различен редови митничар стопира камиона, настоявайки той да мине през наложителната инспекция. Между Диманова и въпросния съзнателен митничар настава скандал, който за благополучие обаче въпреки всичко приключва с инспекция на въпросното транспортно средство. След като камионът най-сетне е отворен, в него са открити 32 000 единици подправени парфюми на скъпи марки, както и 37 000 единици ментета на маркови артикули. Задържането на сходен вид подправени артикули е рекордно за наша граница, като общата им стойност е над 4 млн. евро.

Историята обаче не свършва дотук. На идващия ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, нарушавайки всички правила, идва „ Майбах “ с румънска регистрация. Автомобилът се ръководи от непознат жител, най-вероятно от кюрдски генезис. Същият идва на пункта, като декларира, че идва от името на заместник-шефката на митниците Петя Банкова и упорства камионът и стоката му незабавно да бъдат освободени. По информация на MEDIAMALL въпросното лице сега се търси и към момента не е арестувано.

След появяването му, митническата служителка Диманова, за която към този момент казахме, че е извънредно близка приятелката на лицето Георги Калпакчиев, който е и главен мотор във въпросната скица, „ урежда “ въпросния съзнателен чиновник, задържал камиона, да бъде осъден и командирован на 500 км от родното си място. Според източниците на MEDIAMALL точно Диманова е индивидът, който под управлението на Банкова и Калпакчиев единствено за последната половин година е пропуснала през границата над 30 камиона с контрабандни цигари. Всъщност, някъде по това време финансовият министър Асен Василев схваща за проблемите на границата, като отстранява шефа на митниците Павел Тонев и назначава на негово място Петя Банкова.

Тук би трябвало да споменем и следния факт, който е извънредно значим за схващане структурата и метода на работа на въпросното ОПГ, а той е, че Петя Банкова е интимна партньорка и живее на фамилни начала с лицето Георги Калпакчиев. За Калпакчиев пък се знае, че с изключение на, че е ухажор на Петя Банкова, е и наследник на крупния масон и някогашен основен счетоводител на „ Кинтекс “ Петър Калпакчиев. Именно Калпакчиев-син е свързващото звено сред Банкова и останалите шефове на митнически пунктове по границата, като единствено ден откакто Банкова заема поста шеф на Агенция „ Митници “, той вика в София няколко индивида. Първият е Николай Шилдеров, който Калпакчиев и Банкова назначават за шеф на първа промяна на „ Капитан Андреево “, а вторият е Сарандев, който групата прави началник на митнически пункт „ Лесово “. Тук би трябвало да отбележим, че Шилдеров е назначен по заменяне и незабавно става шеф промяна, като в един ден взема щемпел и електронен автограф, в случай, че тази процедура нормално лишава към месец, а наред с това заема въпросната позиция без конкурс и без допуск. Срещата сред въпросните лица се прави в кабинета на Петя Банкова, като съгласно информация на MEDIAMALL службите разполагат със запис от нея.

След въпросната среща групата Банкова, Калпакчиев и Диманова изгонват всички досегашни началници на смени на двата пункта „ Капитан Андреево “ и „ Лесово “, като ги командироват на 300-400 км раздалеченост от родните им места. За да има опция да ги разкара или даже уволни, Банкова принуждава Диманова да им написа „ оценка нула “ за работата, като по този метод си основава мотив за последващите дейности. По разпореждане на Петя Банкова на новите началници на митническите пунктове е спуснато разпореждане да се срещнат персонално с Марин и Стефан Димитрови, известни като „ иарите “, като Калпакчиев всекидневно наставлява Диманова и Шилдеров какво тъкмо да вършат. Според въпросното разпореждане бъдещите шефове би трябвало категорично да извършват нарежданията на въпросните две лица, като тяхна взаимозависимост с Петя Банкова остава нейният ухажор Георги Калпакчиев.

Според информация на MEDIAMALL все още над 10 чиновници от двата митнически пункта са дали показания за скандалните схеми. Източниците ни още настояват, че Диманова към този момент е дала цялостни показания и е признала всичко пред органите на реда. Очаква се занапред да излизат още куп детайлности към тази мега спекулация, пипалата на която стигат до най-високите върхове на държавната власт.

Автор: afera.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР