Скандалът в Хасково продължава и се разраства. След като вчера

...
Скандалът в Хасково продължава и се разраства. След като вчера
Коментари Харесай

След ГЕРБ, „дъжд” от оставки в общината в Хасково

Скандалът в Хасково продължава и се разраства. След като през вчерашния ден ГЕРБ се отхвърли от кмета си Добри Беливанов, през днешния ден от Българска социалистическа партия видяха в това война за пари. А в общината не престават да валят оставки.

Оставки подадоха двама от тримата заместник-кметове, секретарят и шефът на финансовата дирекция. И четиримата са упрекнати от Българска социалистическа партия, че са част от приятелския и роднински кръг на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, оповестява NOVA.

ГЕРБ се разграничи от кмета си в Хасково

Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство и готвене

След като няколко дни в Хасково се говореше за политическо доверие и управнически качества, през днешния ден в абсурда се появиха... пари. Българска социалистическа партия извади лист с хора на високи позиции в общината, които въртели парите ѝ. И до един били посочени от индивида на ГЕРБ в Хасково.

„ Това не са хора, които са поканени на празничната софра на господин Делян Добрев. Това е общината, това е управлението на общината”, съобщи Елена Йончева от Българска социалистическа партия.

„ Имам един-единствен родственик в община Хасково. Това е моя първа братовчедка, която се споделя Росица Гаргова”, отвърна Делян Добрев от ГЕРБ.

Гаргова от 2 години е финансов шеф на общината. Заявява, че не знае дали назначението ѝ там е в съгласие, или не.

„ Г-н Беливанов беше този, който ме извика в кабинета си и ме предложения на работа”, декларира Росица Гаргова.

Но след това взаимната им работа не потръгнала. Затова от през днешния ден Гаргова е в оставка. Смята обаче, че не е била в спор на ползи. Нито поради своята позиция, нито поради тази на брачна половинка си, който оглавява финансовата комисия в общинския съвет.

Според Българска социалистическа партия обаче има други по-сериозни спорове.

„ Зетят е акционер в над 40 компании, през които минават публични поръчки към 100 милиона лева”, съобщи Елена Йончева. „ Не съм считала точна цифра”, оправда се Гаргова.

И още от листата на Елена Йончева: секретарят на общината Биляна Димитрова - кума на Делян Добрев, заместник-кметът Консулов - негов кумец, другата заместничка - съучастник.

Самият Делян Добрев се закани да съди Елена Йончева за клюка. И контраатакува.

„ Центърът на власт не е в общината, решенията не ги взима кметът, решенията ги взима Иван Стаматов, близкия до Българска социалистическа партия. Всъщност този кмет е вербуван от БСП”, счита Делян Добрев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР