Скандалът със сексуално насилие в женския затвор на FCI Дъблин доведе до съдебно дело срещу федералното бюро на затворите

...
ДЪБЛИН – Оцелели от сексуално насилие от служители на FCI
Коментари Харесай

ДЪБЛИН – Оцелели от сексуално насилие от служители на FCI Дъблин заведоха колективен иск срещу Федералното бюро на затворите, заявявайки, че не е достатъчно е направено, за да се спре злоупотребата.

Адвокатите, представляващи осемте оцелели, заведоха делото в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния.

"Федералното бюро на затворите (" BOP) е бил наясно с тези проблеми от десетилетия и не е успял и продължава да се проваля да предприеме действия за защита на лицата, за които се грижи, чрез предотвратяване и справяне с широко разпространеното сексуално неправомерно поведение на персонала“, казаха ищците в своето заявление. „През последните години сексуалното малтретиране на персонала във FCI Дъблин беше толкова тежко, че съоръжението се превърна в център на обширно криминално разследване, многобройни разследвания от Конгреса и вниманието на националните медии.“

затворници и работници в съоръжението, предназначено само за жени беше нарекъл FCI Дъблин „Клубът на изнасилванията“. Докладът констатира разрешителна и токсична култура в затвора, позволяваща години на сексуално неправомерно поведение, прикриване и отмъщение за затворници, които са се опитали да говорят.

„Днес ще променим историята,“ Робин Лукас, ищец по делото, каза на пресконференция в сряда относно делото. „Много се радвам, че всички са тук, за да разберат нашата борба, да прегърнат сърцата ни, нашата травма и ние ще ритнем вратата. Тези жени ще счупят стъкления таван.“

Осем бивши служители на затвора са изправени пред наказателни обвинения за малтретиране. Сред тях е бившият надзирател Рей Гарсия, който беше осъден в края на миналата година за малтретиране на затворници и принуждаването им да позират голи в килиите си.

Адвокатите също казаха, че агенцията „отдавна е наясно с проблемите“ в заведението , отбелязвайки, че три жени, които са били нападнати в затвора през 1995 г., са завели дело за граждански права и са спечелили голямо споразумение три години по-късно.

„Не можем да преследваме пътя си към решение на кризата във FCI Дъблин“, каза адвокат Амарис Монтес от  Rights Behind Bars, една от групите, представляващи ищците. „Това не е случай на няколко лоши ябълки, ние се нуждаем от системна промяна, която гарантира, че оцелелите са освободени и получават грижи и която насърчава безопасността за всички останали вътре.“

Искът изисква Бюрото на Затворите да прекратят отмъщението на затворници, докладващи за неправомерно поведение, незабавно да отстранят персонала, който има доказани твърдения за малтретиране срещу тях, да осигурят достъп на затворниците до адвокат, заедно с одит, редовни инспекции и текущ мониторинг от организация на трета страна.

< p>В изявление до KPIX, Бюрото на затворите каза, че не коментира висящи съдебни спорове, текущи съдебни производства или текущи разследвания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР