Скандалът с освобождаването на проф. д-р Георги Чернев от поста

...
Скандалът с освобождаването на проф. д-р Георги Чернев от поста
Коментари Харесай

МВР призна за грешка с назначение на началник в МВР болница, дали заради скандал с канцерогенни лекарства?

Скандалът с освобождението на проф. доктор Георги Чернев от поста на началник на кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница в София не стихва.
Съгласно публично пояснение от административния секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Славчев, заместникът на проф. Чернев – проф. Соня Марина е назначена в нарушаване на поста. Трябвало е тя да го заеме на база на конкурс (съгласно член 68, алинея 1, т. 5 от Кодекса на труда, по отношение на член 68, алинея 7 от Закона за лечебните заведения), само че вместо това е назначена по член 70, а. 1, по отношение на член 67, алинея 1, т. 1 от Кодекса на труда – т.е. с пряк трудов контракт, с половингодишен изпитателен период. " Но позволеният пропуск е отхвърлен ", твърди Славчев. На процедура обаче виновен би следвало да е силовия министър.
Това не удовлетворява проф. Чернев, който е подал сигнал до Софийска градска прокуратура (СГП), с искане за реакция. Той пита по какъв начин по този начин е отхвърлен пропускът, откакто не знае да извършен конкурс за длъжността. Освен това споделя, че е належащо държавното обвиняване да организира без значение следствие дали управлението на Министерство на вътрешните работи болница не е принуждавало и заплашвало негови асистенти да пишат погрешни докладни мемоари по негов адрес – мемоари, написани в действителност от шефа на болничното заведение Ненчо Смилов и от Марина, по думите му – детайлности ТУК!

" Младен Маринов, Соня Марина и Ненчо Смилов би трябвало да дават отговор пред прокуратурата, само че и пред българките жители най-много. Полицията се занимава с меланоми – за какво? Младен Маринов и Борисов и научни писания ли взеха да пишат? Нека обяснят, тъй като следват и други данни за нездравия им интерес към кожните тумори! Защо назначения персонално от тях Ненчо Смилов упражнява натсика върху асистентите! И е крие от мен 6 месеца ", попита задочно проф. Чернев пред Actualno.com.
ʺСигнали за премахване на Ненчо Смилов и Соня Марина са подадени в прокуратурата и те би трябвало да бъдат отстранени на съображение 69 от Наказателно-процесуален кодекс след покачване на обвиняванията. Ролята на Младен Маринов също би трябвало да бъде изяснена, както и на началника му! Покриват се данните за канцерогенни медикаменти на пазара. На мен не ми дължат отговори. Дължат ги на българските пациенти. Това е всичко друго, само че не и държавническа политика. Липса на подготвеност и вмешателство в сфера, от която нямат и разбиране ", разяснява още проф. Чернев.
Той добави, че двама от чиновниците в управлението на Министерство на вътрешните работи болница си потеглят. По думите му, зам.-директорът на лечебното заведение Бано Треновски към този момент е пенсиониран, а отговарящият за персоналния състав в болничното заведение Бойко Гешев, чиято задача е точно документите на Министерство на вътрешните работи болница, към този момент е пенсиониран.
ʺТези два бушона - Бойко Гешев и Бано Треновски, са били негласни букви, са и ще си останат такива. Няма да прикрият виновността на останалите по веригата - Соня Марина, Ненчо Смилов, които са също един тип ʺбушони в правонарушениеʺ и би трябвало да носят отговорност за злоупотребата със служебното си състояние. Те са изпълнявали по мое наблюдаване, само че и информация от самата болница - заповеди от по-горни инстанции. Политически. Тази тактичност е общоизвестна, само че този път няма да се получи! Младен Маринов бил отстранил личните си неточности и това би трябвало евентуално да ни успокои - не! Да изясни за кого лобира и за какво желае да става кожен лекар? Та той няма специалностʺ, добави професорът.
Проф. Чернев е уверен, че повода да бъде заставен да напусне работа като шеф на кожната клиника на Министерство на вътрешните работи болница в София са неговите изказвания за канцерогенен резултат на така наречен сартани при избрани условия – ПОДРОБНОСТИ ТУК! Става въпрос за медикаменти от ново потомство, с които се третира хипертония. Какво споделя публично страната по този въпрос – НАУЧЕТЕ ТУК, а ТУК НАУЧЕТЕ по какъв начин проф. Чернев оборва коментара!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР