Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите

...
Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите в службите
Коментари Харесай

Йорданова: Скандалът с МВР и митниците показва, че реформите трябва да продължат

Скандалът с Министерство на вътрешните работи и митниците демонстрира, че промените в службите и в правосъдната система би трябвало да продължат.

Това съобщи пред БНР Надежда Йорданова, заместник-председател на ПГ на ПП-ДБ, някогашен министър на правораздаването.

По думите ѝ има " едно размахване на компромати и приключване на информация, без да знаем къде е истината ", но това не е изпитание за обективно, бързо и всестранно следствие, а е " компроматна бухалка ":

" Опасявам се, че този случай ще бъде пропуснат някъде, откакто реализира своята компроматна цел.... Ще продължа да упорствам обстоятелствата да бъдат открити - такива, каквито са ".

Тя беше категорична, че компроматите не са в арсенала на ПП-ДБ: 

" Наш дълг е да предлагаме решения на хората и да ги убеждаваме, че можем да вземем живота си в ръце и да го направляваме. Че страната може да бъде майка, вместо да е бухалка ".

Вместо да продължим с промените и със взаимните старания, ГЕРБ се отхвърлиха да вземат независими решения, които не са утвърдени от Движение за права и свободи, коментира още Йорданова и посочи, че по-късно решение е почнало " връщането към реториката, позната през 2017, 2018, 2019 година ". 

" Ужасната кална война, която тогава се случи. Книги бяха издаване против " Демократична България " и " Да, България ", какви ли не чудеса - неистина до неистина бяха написани тогава. Но ние не отменихме нашия път, в противен случай - говорехме какъв би трябвало да бъде пътят напред. Защото, колкото повече се отвращават хората, толкоз по-малко гласоподават ".

Виждаме гневна опозиция против промените, подчерта Надежда Йорданова.

Тя прикани служебното държавно управление:

" Каквито и кадрови решения да вземат, да са единствено на база професионализъм, а не партийни пристрастия или стремежи за чистки.... Това, което се случи в ДАНС е притеснително. При двама назначени заместници - единият се освобождава, а другият - остава ".

 ПП и Демократична България би трябвало да сме дружно на идните избори, тъй като в тези сложни времена не можем да разделяме гласоподавателите, съобщи Йорданова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР